Mitsubishi: Επενδύσεις 17,5 δισ. δολαρίων σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας μέχρι το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mitsubishi: Επενδύσεις 17,5 δισ. δολαρίων σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας μέχρι το 2030
Επενδύσεις που ανέρχονται στα 17,54 δισ. δολάρια σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας ως το 2030 θα πραγματοποιήσει ο ιαπωνικός κολοσσός Mitsubishi Corp., στο πλαίσιο των προσπαθειών απανθρακοποίησης και μείωσης των εκπομπών.

Επενδύσεις που ανέρχονται στα 17,54 δισ. δολάρια σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας ως το 2030 θα πραγματοποιήσει ο ιαπωνικός κολοσσός Mitsubishi Corp., στο πλαίσιο των προσπαθειών απανθρακοποίησης και μείωσης των εκπομπών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι επενδύσεις της Mitsubishi Corp. θα πραγματοποιηθούν στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του υδρογόνου, με στόχο οι εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα το 2030 να μειωθούν στα επίπεδα του 2020, ενώ ως το 2050 ευελπιστεί να έχει μηδενίσει τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μισά κεφάλαια από το ποσό των 17,54 δισ. δολαρίων θα κατευθυνθούν προς τον άξονα της επέκτασης των assets ανανεώσιμης ενέργειας -κυρίως της αιολικής-, ενώ τα υπόλοιπα θα επενδυθούν στους τομείς του υγροποιημένου φυσικού αερίου, της αμμωνίας και του υδρογόνου αλλά και σε μέταλλα που χρησιμοποιούνται στην ηλεκτροκίνηση.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα του Reuters, η κίνηση της Mitsubishi έρχεται καθώς οι παραγωγοί πετρελαίου και άνθρακα καθώς και οι καταναλωτές παγκοσμίως, επισπεύδουν την απομάκρυνση τους από τα ορυκτά καύσιμα, με επενδύσεις σε πιο καθαρή ενεργειακά τεχνολογία, για να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider