H Volkswagen τριπλασίασε τις παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Volkswagen τριπλασίασε τις παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα
Σε τριπλάσια επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020 ανήλθαν οι παραδόσεις οχημάτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας  Volkswagen στην κινεζική αγορά κατά το πρώτο εννιάμηνο του έτους.

Σε τριπλάσια επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020 ανήλθαν οι παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στην κινεζική αγορά κατά το πρώτο εννιάμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, οι παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο ήταν 47.200 για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, ενώ κατά την ίδια περίοδο του 2020 ανέρχονταν σε 15.000.

«Όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός μας, επιταχύναμε σημαντικά τις παραδόσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μπαταρία στην Κίνα», τόνισε ο Κρίστιαν Ντάλχαιμ επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της VW, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε «πολύ καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου των 100.000 παραδόσεων στην κινεζική αγορά για ολόκληρο το 2021».

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο, ο CEO της εταιρείας, Χέρμπερτ Ντιές είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα αλλαγής της στρατηγικής της VW στην κινεζική αγορά, σημειώνοντας ιδιαίτερα το γεγονός πως η VW θα πρέπει να αλλάξει το τρόπο με τον οποίο εμπορεύεται τα BEV στην αγορά της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Η Volkswagen εξετάζει την περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας

Η Volkswagen μειώνει τις ώρες εργασίας στο βασικό της εργοστάσιο ως τα μέσα Οκτωβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider