Toyota: Μείωση του στόχου παραγωγής οχημάτων κατά 15% για το Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Μείωση του στόχου παραγωγής οχημάτων κατά 15% για το Νοέμβριο
Κατά 15% περιέκοψε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota τον στόχο παραγωγής οχημάτων για τον ερχόμενο μήνα, καθώς οι ελλείψεις ημιγαγωγών και ανταλλακτικών εξακολουθούν να ρίχνει την σκιά τους στην παγκόσμια αγορά του κλάδου.

Κατά 15% περιέκοψε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota τον στόχο παραγωγής οχημάτων για τον ερχόμενο μήνα, καθώς οι ελλείψεις ημιγαγωγών και ανταλλακτικών εξακολουθούν να ρίχνει την σκιά τους στην παγκόσμια αγορά του κλάδου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Reuters, η Toyota στοχεύει στην κατασκευή ως και 900.000 οχημάτων στις μονάδες παραγωγής που διατηρεί, ενώ ο προηγούμενος στόχος της ιαπωνικής εταιρείας ήταν η παραγωγή ενός εκατομμυρίου οχημάτων μόνο τον Νοέμβριο.

«Από τη στιγμή που εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε έλλειψη εξαρτημάτων και δεν θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις προηγούμενες ελλείψεις παραγωγήςο», ανέφερε η Toyota σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας παράλληλα πως η παραπάνω κατάσταση αναμένεται να επηρεάσει περίπου 50.000 οχήματα στην Ιαπωνία, και μεταξύ 50.000-100.000 οχημάτων στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η Toyota εμφανίστηκε αισιόδοξη πως θα καταφέρει να παράξει συνολικά 9 εκατ. οχήματα μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2022, καθώς -όπως αναφέρει- η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού για την πανδημία στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας ανοίγει τον δρόμο για την επίτευξη του στόχου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μειωμένη έως 80.000 αυτοκίνητα η παραγωγή της Toyota στη Βόρεια Αμερική

Toyota: Στροφή στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα - Επένδυση 13,6 δισ. δολαρίων για νέες μπαταρίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider