CNH: Ο «κολοσσός» των φορτηγών και τρακτέρ «φρενάρει» την παραγωγή λόγω της έλλειψης τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CNH: Ο «κολοσσός» των φορτηγών και τρακτέρ «φρενάρει» την παραγωγή λόγω της έλλειψης τσιπ
Η ιταλοαμερικανική CNH, της οποίας τα brands περιλαμβάνουν την αυτοκινητοβιομηχανία Iveco, σταματά την παραγωγή για όχι περισσότερο από οκτώ εργάσιμες ημέρες αυτόν τον μήνα.

Η CNH Industrial σταματά την παραγωγή σε μια σειρά εργοστασίων της σε όλη την Ευρώπη, καθώς ο κατασκευαστής φορτηγών και γεωργικού εξοπλισμού αντιμετωπίζει έλλειψη ημιαγωγών και άλλων εξαρτημάτων.

Η ιταλοαμερικανική CNH, της οποίας τα brands περιλαμβάνουν την αυτοκινητοβιομηχανία Iveco, σταματά την παραγωγή για όχι περισσότερο από οκτώ εργάσιμες ημέρες αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε η εταιρεία αργά την Τετάρτη. Τα εργοστάσια της CNH στην Ευρώπη κατασκευάζουν φορτηγά και κινητήρες καθώς και τρακτέρ.

Η παγκόσμια κρίση τσιπ συνεχίζει να επηρεάζει τους κατασκευαστές και τους προμηθευτές οχημάτων, με ένα κύμα προειδοποιήσεων για μειωμένες πωλήσεις καθώς πολλές εταιρείες αδυνατούν να διατηρήσουν τα εργοστάσια τους σε λειτουργία. Η έλλειψη ήταν ιδιαίτερα έντονη κατά το γ’ τρίμηνο, αφού οι εργασίες κατασκευής τσιπ στη νοτιοανατολική Ασία μείωσαν την παραγωγή μετά τις τελευταίες εξάρσεις της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider