Κρίση ημιαγωγών: Ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής του iPhone 13 της Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίση ημιαγωγών: Ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής του iPhone 13 της Apple
iphone 13
Η εταιρία αναμένονταν ότι θα παραγάγει ενενήντα εκατομμύρια μονάδες από τα νέα μοντέλα του iPhone από το τέλος του χρόνου.

Λόγω της έλλειψης στα τσιπ ημιαγωγών που σημειώνεται παγκοσμίως και η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, η Apple είναι πιθανό να μειώσει την παραγωγή του iPhone 13 κατά 10 εκατ. συσκευές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρία αναμένονταν ότι θα παραγάγει ενενήντα εκατομμύρια μονάδες από τα νέα μοντέλα του iPhone από το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με το BBG, η Apple ενημέρωσε τους κατασκευαστές της ότι ο αριθμός των μονάδων θα είναι μικρότερος, επειδή οι προμηθευτές της στον τομέα των τσιπ, συμπεριλαμβανομένων της Broadcom Inc και της Texas Instruments, δίνουν πραγματική μάχη για την παράδοση των εξαρτημάτων τους.

Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, η τιμή των μετοχών της Apple μειώθηκε κατά 1,2%, με την τιμή των μετοχών της Texas Instruments και της Broadcom να μειώνεται επίσης κατά περίπου 1%.

Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι οι πελάτες της Apple θα πρέπει να περιμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να κρατήσουν στα χέρια τους το νέο iPhone 13, εξαιτίας προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα νέα iPhone 13 διαθέσιμα για προ-παραγγελία στη WIND

Stellantis: Η κρίση των ημιαγωγών πλήττει την παραγωγή και στις μονάδες της Ιταλίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider