Emerson και AspenTech έκλεισαν συμφωνία αξίας 11 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Emerson και AspenTech έκλεισαν συμφωνία αξίας 11 δισ. δολαρίων
Πρόκειται για την πιο πρόσφατη κίνηση του βιομηχανικού γίγαντα να βοηθήσει τους πελάτες του να ψηφιοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους. 

Η Emerson Electric συμφώνησε να συνδυάσει τη δική της επιχείρηση βιομηχανικού λογισμικού με την Aspen Technology, σε ένα deal που εκτιμάται στα 11 δισ. δολάρια.

Οι μέτοχοι της AspenTech θα λάβουν 87 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και 0,42 μερίδιο από την μετοχή της νέας εταιρείας που θα λειτουργεί με το όνομα AspenTech, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η Emerson θα χρηματοδοτήσει με 6 δισ. δολάρια σε μετρητά στη νέα επιχειρηματική οντότητα, στην οποία θα έχει μερίδιο 55%.

Οι εταιρείες αξιολόγησαν τη συμφωνία περίπου με160 δολάρια ανά μετοχή για τους μετόχους της AspenTech, 27% πάνω από την τιμή της μετοχής στο κλείσιμο της συνεδρίασης στις 6/10, την ημέρα πριν την ανακοίνωση των νέων.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη κίνηση του βιομηχανικού γίγαντα Emerson Electric να βοηθήσει τους πελάτες του να ψηφιοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους, με την Emerson να στοχεύει να γίνει προμηθευτής βιομηχανικού λογισμικού, με πληθώρα προϊόντων.

Η AspenTech κατασκευάζει λογισμικό για εταιρείες σε βιομηχανίες που ασχολούνται με χημικά, κατασκευές, ενέργεια, μέταλλα και εξορύξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider