Ελλάδα
11-10-2021 | 15:52

Διευκρίνιση ΕΤΑΔ για Ηράκλειο

Newsroom
Μοιράσου το
Διευκρίνιση ΕΤΑΔ για Ηράκλειο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Διευκρινίσεις για το ακίνητο στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου παραχωρεί με ανακοίνωσή της η ΕΤΑΔ. 

Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

«Η ΕΤΑΔ Α.Ε. σύμφωνα με την καταστατική αποστολή της έχει ως στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΤΑΔ επιδιώκει μέσα από τη βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου της στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου να συμβάλλει τα μέγιστα στη συνολική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής και στη προσέλκυση εμβληματικών επενδύσεων που θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά προς όφελος της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της Κρήτης, αλλά και της χώρας συνολικά.

•       Εν προκειμένω, με στόχο τη σωστή ενημέρωση των αναγνωστών θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η διάταξη του νόμου με την οποία το ακίνητο μεταβιβάσθηκε στην ΕΤΑΔ, δεν επιβάλει στην Εταιρεία να το αξιοποιήσει με συγκεκριμένη χρήση. Οι δυνατότητες αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου, όπως και εν γένει όλων των ακινήτων της, καθορίζονται από την οικεία πολεοδομική νομοθεσία και την νομοθεσία που διέπει την ΕΤΑΔ.

•       Κατά συνέπεια, η ΕΤΑΔ δεν δεσμεύεται να παραχωρήσει το ακίνητο στο Δήμο Χερσονήσου για «κοινωφελείς σκοπούς», όπως λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα.

•       Στην παρούσα φάση, η ΕΤΑΔ εκπονεί Μελέτη Σκοπιμότητας προκειμένου να προβεί στη βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου της, σύμφωνα με τους όρους και τον σκοπό του καταστατικού της με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου και όλων των Ελλήνων φορολογουμένων.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.