Υπογραφές ΔΕΗ-RWE για τη σύμπραξη στις ΑΠΕ

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπογραφές ΔΕΗ-RWE για τη σύμπραξη στις ΑΠΕ
ΔΕΗ
Στο Joint Venture η ΔΕΗ (μέσω της ΔΕΗ Ανανεώσιμες) θα εισφέρει ένα χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών 1 GW στο Αμύνταιο, ενώ η RWE Renewables (θυγατρική της γερμανικής RWE) έχει δεσμεύσει άδειες πάρκων επίσης 1 GW από την ελληνική εταιρεία «ΙΔΕΑ»

Το αργότερο έως αύριο το πρωί θα πέσουν οι υπογραφές για τη σύσταση της κοινοπραξίας της ΔΕΗ με τη γερμανική RWE, μέσω των θυγατρικών τους ΔΕΗ Ανανεώσιμες και RWE Renewables, με σκοπό την από κοινού ανάπτυξη νέων φωτοβολταϊκών μονάδων.

Στο Joint Venture, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα εισφέρει ένα χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών συνολικής 1 GW περίπου, που προορίζονται για εγκατάσταση στο ορυχείο του Αμυνταίου. Όπως έχει γράψει το Insider.gr, η θυγατρική της ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει να «ωριμάζει» τα εν λόγω έργα, έχοντας λάβει οριστικούς όρους σύνδεσης από τον ΑΔΜΗΕ.

Για τη συμμετοχή της στο κοινοπρακτικό σχήμα, η RWE Renewables από την πλευρά της έχει δεσμεύσει άδειες πάρκων επίσης 1 GW από την ελληνική εταιρεία «ΙΔΕΑ». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιοχές εγκατάστασης των έργων αυτών δεν βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως έχει γράψει το Insider.gr, σκοπός και των δύο εταιρειών είναι το πρώτο κύμα έργων, από το κοινό χαρτοφυλάκιό τους, να ξεκινήσει να αναπτύσσεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η «συμμαχία» επισφραγίσθηκε τον Φεβρουάριο, με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας έπειτα από τις εγκρίσεις του Συμφωνητικού Συνεργασίας (Head of Terms) από τα Διοικητικά Συμβούλια των εμπλεκόμενων εταιρειών. Στο Joint Venture η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα συμμετέχει με 49% και η RWE (μέσω της RWE Renewables) με ποσοστό 51%.

Το επενδυτικό πρόγραμμα του Joint Venture υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας κατά τη φάση κατασκευής των έργων. Η ανάπτυξη του συνόλου του κοινού χαρτοφυλακίου τοποθετείται σε έναν χρονικό ορίζοντα 3-5 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider