Ελλάδα
04-10-2021 | 21:56

H Cenergy εξετάζει συνεργασία με την Ørsted για έργο αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Αγωγός υδρογόνου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με την  Ørsted για έργο στο τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Μέριλαντ των ΗΠΑ εξετάζει η Cenergy, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως σημειώνει η εταρεία, «η η Cenergy Holdings SA (η Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι διερευνά συνεχώς πιθανές συνεργασίες με στόχο την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων και της τεχνογνωσίας της στον κλάδο των υποβρυχίων καλωδίων, καθώς και την επένδυση σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του εταιρικού της συμφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ørsted, τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, για τη δημιουργία εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών («inter array») στην Πολιτεία Maryland των ΗΠΑ. Η συνεργασία, η οποία βρίσκεται στη φάση διαμόρφωσης των όρων της, τελεί υπό την προϋπόθεση της ανάθεσης στην Ørsted έργου ανάπτυξης αιολικού πάρκου στην ίδια Πολιτεία – ανάθεση που αναμένεται να κριθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η Εταιρεία με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώνει τους επενδυτές για κάθε σημαντική εξέλιξη» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Cenergy: Αύξηση πωλήσεων κατά 16% στα 486 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2021