Ελλάδα
04-10-2021 | 12:49

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τη Μονάδα Συνδυασμένου Κύκλου με φυσικό αέριο από τον όμιλο Κοπελούζου

Newsroom
Μοιράσου το
«Έπεσαν» οι υπογραφές για τη Μονάδα Συνδυασμένου Κύκλου με φυσικό αέριο από τον όμιλο Κοπελούζου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις μεταξύ της εταιρείας  του Ομίλου Κοπελούζου Damco Energy Α.Ε. και της General Electric, για την προμήθεια και την μακροχρόνια συντήρηση του κύριου εξοπλισμού για την Μονάδα Συνδυασμένου Κύκλου με φυσικό αέριο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ισχύος 840 MW.

Όπως είχε γράψει το Insider.gr στις αρχές Σεπτεμβρίου, η λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης για τη μονάδα αναμενόταν το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου, θέτοντας έτσι στη γραμμή εκκίνησης την υλοποίηση της υποδομής. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ομίλου Κοπελούζου, η Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης Μονοπρόσωπη Α.Ε., 100%  θυγατρική του Ομίλου, είναι ο φορέας  υλοποίησης  της  επένδυσης,  η  οποία  θα  ξεκινήσει να κατασκευάζεται εντός του έτους και αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2024. Το έργο πρόκειται να τονώσει την τοπική οικονομία, τόσο κατά την φάση κατασκευής όσο και  κατά την φάση  λειτουργίας του. Κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου θα απασχοληθούν περί τα 600 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι εν συνεχεία θα δημιουργηθούν 90 μόνιμες θέσεις εργασίας καθ’ όλη την περίοδο λειτουργίας του.

Επιπρόσθετα, και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα του Ομίλου, η μονάδα θα καταστήσει ενεργειακό κόμβο την  περιοχή της Αλεξανδρούπολης, γεγονός  που θα προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις και θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.