Intrakat: «Καπάρωσε» και το έργο «σκούπα» για την ύδρευση της Πάτρας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intrakat: «Καπάρωσε» και το έργο «σκούπα» για την ύδρευση της Πάτρας
Intrakat
Επισήμως αναδείχθηκε ως ανάδοχος το σχήμα ΙΝΤΡΑΚΑΤ - Γκολιόπουλος στο σημαντικό έργο του δικτύου υδροδότησης όσων οικισμών του Νομού Αχαΐας.

Επισήμως αναδείχθηκε ως ανάδοχος το σχήμα ΙΝΤΡΑΚΑΤ-Γκολιόπουλος στο πολύ σημαντικό έργο του δικτύου υδροδότησης όσων οικισμών του Νομού Αχαΐας δεν έχουν συνδεθεί για την ύδρευση από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο.

Την περασμένη Πέμπτη η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατακύρωσε στην κοινοπραξία της Intrakat με την Γκολιόπουλος ΑΤΕ τη σύμβαση για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών για την ύδρευση της Πάτρας από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο με έκπτωση 43,51% αρχικού κόστους 24,3 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, η κοινοπραξία θα υπογράψει σύμβαση ύψους 12,38 εκατ. ευρώ. Μπορεί να πρόκειται για έργο χαμηλού σχετικά προϋπολογισμού, πλην όμως η Intrakat δείχνει ιδιαίτερα κινητική σε όλο το φάσμα των υποδομών.

Στην ίδια διαδικασία, προ μηνών, η κοινοπραξία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε. - ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ» είχε δώσει έκπτωση 38,16% και η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 33,14%.

Το αντικείμενο του έργου-«σκούπα» περιλαμβάνει τις εργασίες που είναι απαραίτητο να γίνουν για την ολοκλήρωση υπολειπομένων εργασιών, λειτουργίας και συντήρησης του έργου και σύμφωνα με τα τεύχη της διακήρυξης διακρίνεται στα εξής τρία τμήματα:

1o ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ: Περιλαμβάνει τις συμπληρωματικές εργασίες που απαιτούνται να εκτελεστούν σε κατασκευασμένα έργα του φράγματος Αστερίου, έργα υδροδότησης δικτύων Β.Δ. οικισμών, διυλιστηρίων Αστερίου και αγωγού μεταφοράς αδιύλιστου νερού από το φράγμα Αστερίου στα διυλιστήρια (Ε.Ε.Ν.) Πάτρας και των συναφών κατασκευών, για την ασφαλή λειτουργία τους.

2o ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ: Περιλαμβάνει την κατασκευή των έργων επέκτασης των δικτύων ύδρευσης στους υπόλοιπους οικισμούς του Ν. Αχαΐας. Επιπλέον περιλαμβάνει τις συμπληρωματικές εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου.

3o ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ: Περιλαμβάνει τις εργασίες καθημερινής διαχείρισης λειτουργίας και συντήρησης του έργου: «Ύδρευση Πάτρας από τους ποταμούς Πείρο – Παραπείρο», το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο των κατασκευασμένων, με τις ως άνω εργολαβίες, έργων όπως αυτά θα ολοκληρωθούν, αλλά και των προς κατασκευή, με την παρούσα, συμπληρωματικών έργων.

Στο αντικείμενο περιλαμβάνεται η επί σαράντα δύο (42) μήνες, με προαίρεση δέκα οκτώ (18) μηνών, εξασφάλιση λειτουργίας και συντήρησης των έργων, ήτοι η δοκιμαστική και αποδοτική λειτουργία και συντήρηση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ), η λειτουργία και συντήρηση των υδραγωγείων και η παρακολούθηση, λειτουργία και συντήρηση των φραγμάτων και ταμιευτήρων Αστερίου και Βαλμαδούρας και των συναφών τους εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider