Orange: Αγοράζει το μερίδιο της Groupama στην Orange Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Orange: Αγοράζει το μερίδιο της Groupama στην Orange Bank
Στην εξαγορά του μεριδίου που κατέχει η ασφαλιστική εταιρεία Groupama στην διαδικτυακή Orange Bank, προχωράει ο γαλλικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Orange, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όπου προστίθεται πως η Orange θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Orange Bank, ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Στην εξαγορά του μεριδίου που κατέχει η ασφαλιστική εταιρεία Groupama στην διαδικτυακή Orange Bank, προχωράει ο γαλλικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Orange, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όπου προστίθεται πως η Orange θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Orange Bank, ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Με την παραπάνω εξέλιξη, η Orange θα κατέχει στο εξής το 100% της Orange Bank, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί το ύψος του ποσού που κατέβαλε στην Groupama, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε μερίδιο 21,7% της τράπεζας.

Στην ανακοίνωση της, η γαλλική εταιρεία υπογραμμίζει πως «στην προσπάθεια να ενισχυθεί η ανάπτυξη της Orange Bank, η Orange συνεχίζει να επενδύει στην τράπεζά της», όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο πριν μερικούς μήνες σημείωνε πως η Orange βρισκόταν στη διαδικασία αναζήτησης νέου επενδυτή για την τραπεζική της μονάδα.

Υπενθυμίζεται παράλληλα, πως το καλοκαίρι γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως οι επενδυτικές τράπεζες BNP Paribas και Societe Generale είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά μεριδίου στην Orange Bank, πριν η μητρική της εταιρεία βάλει τέλος στις όποιες συζητήσεις, τονίζοντας πως οι απαιτήσεις των δύο τραπεζικών κολοσσών ήταν ιδιαίτερα υψηλές.

Σύμφωνα με τον Στεφάν Ρισάρντ, CEO της Orange, η τραπεζική μονάδα του Ομίλου μέσα σε τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή της έχει περισσότερους από 1,6 εκατ. πελάτες σε Γαλλία και Ισπανία, ενώ έχει μειώσει σημαντικά τις ζημιές της κατά το 2021, κυρίως χάρη στην αύξηση των καθαρών εσόδων της, τα οποία στο α' εξάμηνο του 2021 ήταν αυξημένα κατά 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider