Evergrande: Αναζητά κεφάλαια και πουλάει ποσοστό της σε τράπεζα - Υποβάθμιση από τη Fitch

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Αναζητά κεφάλαια και πουλάει ποσοστό της σε τράπεζα - Υποβάθμιση από τη Fitch
Η Evergrande αναζητά κεφάλαια για να μην χάσει άλλες πληρωμές. Υποβάθμιση από τη Fitch.

Ενόψει μίας ακόμα προθεσμίας για την αποπληρωμή οφειλών, η Evergrande ανακοίνωσε πως πρόκειται να πουλήσει το μερίδιο της στην Shengjing Bank, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

Ο κινεζικός κατασκευαστικός «γίγαντας» αναζητά κεφάλαια για να μπορέσει να καλύψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που αυξάνονται. Σήμερα, Τετάρτη 29/9 είναι η προσθεσμία για την πληρωμή τόκων 47,5 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το CNBC, την Τετάρτη το πρωί (τοπική ώρα Κίνας) η Evergrande ανακοίνωσε πως συμφώνησε να πουλήσει 1,75 δισεκατομμύρια μετοχές, το μερίδιο της στην Shengjing Bank, στην Shenyang Shengjing Finance Investment Group, έναντι 5,70 γουάν ανά μετοχή. Αυτές οι μετοχές αντιστοιχούν στο 19,93% του συνόλου το μετοχών της τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί και ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της κινέζικής εταιρείας στο «C», ενώ σε αντίστοιχες υποβαθμίσεις έχουν προβεί και η Standard & Poor's αλλά και η Moody's.

Να θυμίσουμε πως οι πληρωμές που βρίσκονται ενόψει για την Evergrande για το δ' τρίμηνο του έτους ανέρχονται σε 1,8 δισ. δολάρια, ενώ για το ερχόμενο έτος σε 4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων Use Trust.

Με τις συνολικές οφειλές της εταιρείας να ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, την ίδια στιγμή που τα ταμειακά διαθέσιμα εξανεμίζονται δεν είναι σαφές πώς η εταιρεία θα καταφέρει να αποφύγει τα χειρότερα.

Υπενθυμίζεται πως η Evergande έχασε ήδη την προθεσμία της 23ης Σεπτεμβρίου για την πληρωμή 83,5 εκατ. δολαρίων για ομόλογο ύψους 2 δισ. δολαρίων που λήγει τον Μάρτιο.

Από τη στιγμή που η προθεσμία για την αποπληρωμή του κουπονιού του ομολόγου ύψους 83,5 εκατ. δολαρίων εξέπνευσε στις 23/9, η Evergrande μπαίνει σε μια περίοδο χάριτος 30 ημερών, στην οποία θα πρέπει να αποπληρώσει τους τόκους ή να κηρύξει χρεοκοπία.

Οι αγορές παρακολουθούν στενά τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας. Οι μετοχή της Evergrande στην αγορά του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα σχεδόν 10% νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επικεφαλής ADB: Η Κίνα διαθέτει τα μέσα να αποφύγει την κρίση της Evergrande

Evergrande: Οι νέες αθετήσεις πληρωμών «στενεύουν» τα περιθώρια για χιλιάδες επενδυτές

Evergrande: Κρατικές αρχές της Κίνας αναλαμβάνουν τα έσοδα από τις πωλήσεις της εταιρείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider