About You: Eγκαίνια στην Ελλάδα κάνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες e-commerce εταιρείες μόδας

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
About You: Eγκαίνια στην Ελλάδα κάνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες e-commerce εταιρείες μόδας
about you
Μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες e commerce εταιρείες μόδας, η «About You» ανοίγει τις online βιτρίνες της από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Την ώρα που το online shopping διευρύνει συνεχώς τα μερίδιά του στην ελληνική αγορά, ένα ακόμα δημοφιλές online κατάστημα ρούχων του εξωτερικού αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο στην χώρα μας, αρχής γενομένης από την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για την γερμανική About You, η οποία αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες e-commerce εταιρείες της Ευρώπης και το 2018 έγινε η πρώτη εταιρεία μονόκερος - με αποτίμηση που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, του Αμβούργου.

Η γερμανική startup, όπως αυτοαποκαλείται, ξεκίνησε το 2014 ως θυγατρική του ομίλου Otto και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να επεκταθεί σε 23 ευρωπαϊκές αγορές (Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Πολωνία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία, Σλοβενία, Εσθονία, Λιθουανία, Κροατία, Δανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Σουηδία, Φινλαδνία και άλλες) με πιο πρόσφατη αυτή της γειτονικής Ιταλίας. Αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά πολυκαταστήματα της Ευρώπης, απασχολεί σήμερα περισσότερους από 1000 εργαζόμενους από 65 διαφορετικές εθνικότητες και για το τρέχον έτος ο κύκλος εργασιών της αναμένεται να φτάσει τα 1,17 δισ. Ευρώ.

Στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, το οποίο επισκέπτονται μηνιαίως πάνω από 30 εκατ. μοναδικοί χρήστες φιγουράρουν περισσότερα από 400.000 διαφορετικά είδη από περίπου 2.000 brands, μεταξύ των οποίων και Adidas, Nike, Mango, Polo Ralph Lauren, Levi’s, Calvin Klein, GAP, Esprit, Lacoste, Gant, Guess κ.α.

Η About You ελέγχεται από τον γερμανικό όμιλο Otto και τον δανέζικο Besteller και λίγους μήνες πριν προχώρησε σε δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αντλώντας 842 εκατ. ευρώ ενώ από τέλη του μήνα αναμένεται να συμπεριληφθεί στον δείκτη SDAX.

Οι ήδη ανοδικοί ρυθμοί της εκτινάχθηκαν όπως ήταν φυσικό εν μέσω πανδημίας, με το 2020 να παρουσιάζει κύκλο εργασιών 1,1 δισ. ευρώ έναντι 743 εκατ. ευρώ το 2019. Για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2020-21 η εταιρεία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων της τάξης του στα 422,1 εκατ. ευρώ έναντι 255,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Στην περίπτωσή της χώρας μας η About You η οποία θα ενεργοποιήσει το ηλεκτρονικό της κατάστημα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρα, ωστόσο θα προχωρήσει σε αποκλειστικό Pre Launch, μόνο για τους συνδρομητές του Newsletter από σήμερα 27 Σεπτεμβρίου, διατηρεί κέντρο διαλογής στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και έχει στελεχώσει ήδη κέντρο εξυπηρέτησης από Έλληνες υπαλλήλους ενώ έχει συνάψει συνεργασία και με την Γενική Ταχυδρομική για την παράδοση των παραγγελιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Δύο ακόμα οίκοι μόδας τερματίζουν οριστικά τη χρήση αληθινής γούνας

Η βρετανική εταιρεία μόδας ASOS γίνεται πιο «πράσινη»

Οι επενδύσεις της μόδας κρύβουν κινδύνους - Οι προειδοποιήσεις της Επ. Κεφαλαιαγοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider