Πλαίσιο: Εκτίναξη πωλήσεων στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλαίσιο: Εκτίναξη πωλήσεων στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας!
Σε υψηλό δεκαετίας οι πωλήσεις της «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.» το α' εξάμηνο, μετά από αποτέλεσμα στοχευμένων προσπάθειών της εταιρείας. Την ίδια στιγμή, στέκεται δίπλα στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, βάζοντας το λιθαράκι της στην κοινωνία.

Σε υψηλό δεκαετίας οι πωλήσεις της «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.» το α' εξάμηνο, μετά από αποτέλεσμα στοχευμένων προσπάθειών της εταιρείας. Την ίδια στιγμή, στέκεται δίπλα στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, βάζοντας το λιθαράκι της στην κοινωνία.

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις της Πλαίσιο το πρώτο εξάμηνο, καταγράφοντας αύξηση 34,1%! Παρά τις αντίξοες συνθήκες στο επιχειρείν, λόγω της πανδημίας COVID-19, η ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.B.Ε. είχε εξαιρετική οικονομική επίδοση, η οποία αναλύεται στα οικονομικά αποτελέσματα Α' εξαμήνου 2021, τα οποία συντάσσονται με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 199,2 εκατ. ευρώ από 148,6 εκατ. ευρώ, κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η ποσοστιαία μεταβολή είναι + 34,1%, ενώ, εάν συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις των επιδοτούμενων πωλήσεων του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», η ποσοστιαία μεταβολή είναι +25,2%.

Παράλληλα, ισχυρή άνοδος καταγράφηκε στα EBITDA στα 6,6 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (+24,2%), στα κέρδη προ φόρων στα 1,9 εκατ. ευρώ από 0,5 εκατ. ευρώ (281,5%) αλλά και στα αποτελέσματα μετά από φόρους στα 1,4 εκατ. ευρώ από 0,3 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η ταμειακή ρευστότητα διατηρήθηκε υψηλή στα 39,2 εκατ. ευρώ και η καθαρή ρευστότητα, αφαιρουμένου του τραπεζικού δανεισμού, διαμορφώθηκε στα 21,8 εκατ. ευρώ. Τέλος, τα Ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 96 εκατ. ευρώ, που υπερβαίνουν τη χρηματιστηριακή αξία της Εταιρείας.

Όλα αυτά, όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν ήρθαν από την... μία μέρα στην άλλη, αλλά είναι μια στοχευμένη και μεθοδική προσπάθεια 10 ετών, διάστημα μέσα στο οποίο η εταιρεία εξελίσσεται και πρωτοπορεί, έχοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες του ανθρώπου/καταναλωτή.

«Συνεχές κτίσιμο εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας»

Η αύξηση πωλήσεων μιας αμιγώς ελληνικής επιχείρησης - από τις μεγαλύτερες της χώρας - έφτασε το 34.1%, παρά την μετ’ εμποδίων λειτουργία των φυσικών καταστημάτων. Έτσι, μπορούμε να μιλήσουμε για ένα ελληνικό success story. Ο Πρόεδρος της Πλαίσιο, κ. Γεώργιος Γεράρδος, σχολίασε σχετικά τα εξής: «Οι ενοποιημένες πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2021 (αύξηση 34,1%) αντικατοπτρίζουν εκτός από το συνεχές κτίσιμο εμπιστοσύνης στο brand Πλαίσιο και της αξιοπιστίας μας, την επέκταση της πελατειακής μας βάσης, ιδίως πέρα απo τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, και τη συνεπακόλουθη σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς.

Συνεχίζοντας τη στρατηγική του συνεχούς diversification, επεκτείναμε τις εργασίες μας στην κατηγορία των Οικιακών Συσκευών το 2019, πετυχαίνοντας στο τρέχον εξάμηνο σημαντική άνοδο των σχετικών πωλήσεων κατά σχεδόν 150% σε σχέση με το εξάμηνο 2020. Το επίπεδο των πωλήσεων που προσεγγίζει αυτό του εξαμήνου του 2008, της χρονιάς που καταγράψαμε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών, οδήγησε στη βελτιωμένη κερδοφορία του Ομίλου που, σε επίπεδο προ φόρων, ήταν περίπου τετραπλάσια σε σχέση με πέρυσι, αλλά και η υψηλότερη κατά τα τελευταία έξι χρόνια».

«Απόδειξη δυναμικής»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος πρόσθεσε σχετικά: «Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου είναι μια απόδειξη της δυναμικής που έχει αποκτήσει το Πλαίσιο σε αυτό που ονομάζουμε post-Covid οικονομία. Στην post-Covid οικονομία, ο καταναλωτής θέλει να μπορεί να δουλεύει από παντού, να παραγγέλνει από κάθε κανάλι και να παραλαμβάνει γρήγορα και στο σημείο και στο χρόνο που τον βολεύει. Αυτές οι συγκυρίες φωτίζουν τον κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας που μας κρατάει συνδεδεμένους και καθιστούν τις υποδομές σε logistics, e-commerce και omnichannel πολύ ουσιαστικότερες από το μέγεθος του δικτύου.

Στο timeline της "Πλαίσιο", η επένδυση σε logistics νέας γενιάς, σε e-commerce τεχνολογίες και σε omnichannel εμπειρίες ξεκινούν από πολύ νωρίς. Σε αυτό προστίθεται το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και η δυναμική μιας ομάδα τόσο δεμένης κι ικανής που μπορεί να αξιοποιήσει με ταχύτητα τις ευκαιρίες της νέας οικονομίας, ακόμα και δουλεύοντας εκτός γραφείου».

Οικονομική ανάπτυξη με κοινωνικό αποτύπωμα

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία Πλαίσιο στέκεται και δίπλα στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, μέσα από διάφορες δράσεις. Στις πρόσφατες, μεγάλης εμβέλειας, πυρκαγιές, εν μέσω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, η ομάδα εθελοντών «Πλάι σου» της εταιρείας παρέδωσε περισσότερα από 35.000 σχολικά είδη στους 3.089 μαθητές, που φοιτούν στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας.

Εδώ και πολλά χρόνια, ο πυλώνας της εκπαίδευσης αποτελεί πεδίο ευαισθητοποίησης για την Πλαίσιο, με πιο πρόσφατες ενέργειες τις εξής:

  • Ομάδα αγωνιστικής Ρομποτικής Plaisiobots, βραβευμένη με χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής
  • Στήριξη τηλεκπαίδευσης μέσω χορηγιών τεχνολογικού εξοπλισμού σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Υποστήριξη φορέων με σημαντική κοινωφελή δραστηριότητα, όπως η ένωση «Μαζί για το παιδί», το Ινστιτούτο Prolepsis, και το Ίδρυμα «Κάνε μια Ευχή»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider