Το Netflix κοντά σε συμφωνία εξαγοράς των δικαιωμάτων του συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Netflix κοντά σε συμφωνία εξαγοράς των δικαιωμάτων του συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ
Σε περίπτωση οριστικής συμφωνίας, η πλατφόρμα streaming θα αποκτήσει πρόσβαση στο έργο του Βρετανού συγγραφέα με τις άνω των 200 εκατ. πωλήσεις βιβλίων παγκοσμίως.

Το Netflix βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά προς αποκλειστική χρήση των δικαιωμάτων του Βρετανού συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ, τα έργα του οποίου έχουν πουλήσει πάνω από 200 εκατ. βιβλίων παγκοσμίως, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό επίπεδο και μια συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμα και τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg.

Το Netflix είχε συμφωνία 3 ετών με την Roald Dahl Story Co. για την παραγωγή προγραμμάτων βασισμένα στα έργα του Βρετανού συγγραφέα, που πέθανε το 1990 σε ηλικία 74 ετών, έχοντας γράφει έργα όπως το «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» και το «Ο Τσάρλι και το Γιγαντιαίο Ροδάκινο».

Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, θα πρόκειται για μια από τις ελάχιστες αγορές αποκλειστικών δικαιωμάτων από το Netflix, με λιγότερες από 10 να έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία 10ετία.

Σημειώνεται πως το Netflix βρίσκεται ήδη στην παραγωγή της ταινίας «Ματίλντα», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Νταλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καλοβλέπουν» τη μετοχή της Netflix οι αναλυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider