Βασιλάκης (Aegean): Επιταχύνονται οι παραδόσεις των αεροσκαφών της Airbus - Κερδοφόρο το γ' τρίμηνο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλάκης (Aegean): Επιταχύνονται οι παραδόσεις των αεροσκαφών της Airbus - Κερδοφόρο το γ' τρίμηνο
Στόχος είναι τα αεροσκάφη να παραδοθούν όσο το δυνατόν συντομότερα και να αποτελέσουν τον πυρήνα του στόλου της αεροπορικής, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλάκης.

Σε επαναδιαπραγμάτευση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης των αεροσκαφών της Airbus προχώρησε η Aegean, με στόχο την παράδοση περισσότερων αεροσκαφών Α320 neo το 2022 και το 2023.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Ευτύχης Βασιλάκης, σε ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του 2021 που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, η επιτάχυνση έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένας στόλος νέων αεροσκαφών το συντομότερο δυνατό. Χρονιά ολοκλήρωσης της παραγγελίας βέβαια, όπως εξήγησε, παραμένει το 2026, όπως προέβλεπε το αναθεωρημένο εξαιτίας της πανδημίας χρονοδιάγραμμα.

Σημειωτέον ότι ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγο για ολοκλήρωση της παραγγελίας το 2024, αλλά με το ξέσπασμα της πανδημίας και την μεγάλη κρίση που έφερε στις αερομεταφορές, συμφωνήθηκε εκατέρωθεν οι παραδόσεις να επεκταθούν έως το 2026.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, το σύνολο των καθαρών εκροών της αεροπορικής σε προκαταβολές για την παραλαβή των νέων αεροσκαφών από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα ανέλθει σε περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Στόχος είναι τα αεροσκάφη να παραδοθούν όσο το δυνατόν συντομότερα και να αποτελέσουν τον πυρήνα του στόλου της αεροπορικής, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλάκης. Με τον τρόπο αυτό, όπως εξήγησε, η Aegean θα μειώσει τα λειτουργικά της κόστη - τα A320 neo είναι πιο αποδοτικά - και θα επεκτείνει τον χρόνο ζωής αλλά και το κόστος συντήρησης των παλαιότερων αεροσκαφών του στόλου.

Πέρα από το χρονοδιάγραμμα της παραγγελίας ο πρόεδρος της Aegean εκτίμησε πως το γ' τρίμηνο θα είναι κερδοφόρο, γεγονός που θα περιορίσει τις ζημιές και για το σύνολο του έτους ενώ όπως όλα δείχνουν κι αν παραμείνουν σταθερά τα υγειονομικά δεδομένα, η σεζόν θα μπορούσε να διαρκέσει έως και τις πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου, με χαμηλότερες βέβαια αποδόσεις σε σχέση με τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τον ίδιο το τρίτο τρίμηνο θα κινηθεί στο επίπεδο του 80% του 2019 όπως ήταν και το δίμηνο Ιούλιος και Αύγουστος και θα είναι το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Αισιόδοξος εμφανίστηκε και για την πορεία του 2022 τονίζοντας ότι με τα ισχύοντα δεδομένα η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aegean: Υψηλές πτήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο - Τα σχέδια και οι προκλήσεις για την συνέχεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider