Για εμπλοκή σε φορολογική απάτη στο Παρίσι κατηγορείται η JPMorgan

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για εμπλοκή σε φορολογική απάτη στο Παρίσι κατηγορείται η JPMorgan
Κατηγορίες ότι βοήθησε πελάτες της να διαπράξουν φορολογική απάτη ύψους 25 εκατ. ευρώ δέχεται η JP Morgan Chase μέσω ποινικής έρευνας στη Γαλλία.

Κατηγορίες ότι βοήθησε πελάτες της να διαπράξουν φορολογική απάτη ύψους 25 εκατ. ευρώ δέχεται η JPMorgan Chase μέσω ποινικής έρευνας στη Γαλλία.

Η υπόθεση σύμφωνα με το Bloomberg σχετίζεται με καταγγελίες για φορολογική απάτη που φαίνεται να ωφελεί πρώην διευθυντές της εταιρείας επενδύσεων Wendel, δήλωσε ο κορυφαίος οικονομικός εισαγγελέας Jean-François Bohnert σε δικαστική συνεδρίαση την Πέμπτη στο Παρίσι.

Η εμπλοκή της τράπεζας βασίζεται κυρίως στη χρηματοδότηση που παρέχεται από το κατάστημά της στο Παρίσι στους διευθυντές το 2007 για την αναδιάρθρωση των συμμετοχών τους στη Wendel. Ο δικαστής του Παρισιού Stéphane Nöel ενέκρινε τον διακανονισμό μετά από μια σύντομη παρουσίαση των κύριων γεγονότων της υπόθεσης και της συμφωνίας.

Ο Thierry Marembert, δικηγόρος της JPMorgan, δήλωσε ότι η τράπεζα είχε «πολύ περιορισμένο ρόλο» στην υποτιθέμενη απάτη και ζήτησε να προχωρήσει η υπόθεση. Ο διακανονισμός έρχεται μόλις λίγους μήνες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Ντίμον δήλωσε ότι το Παρίσι είχε γίνει το κύριο εμπορικό κέντρο της JPMorgan στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider