Nissan: Στόχος οι 50% «εξηλεκτρισμένες» πωλήσεις στην Ευρώπη έως το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nissan: Στόχος οι 50% «εξηλεκτρισμένες» πωλήσεις στην Ευρώπη έως το 2024
Στις αρχές της δεκαετίας του 2030 κάθε ολοκαίνουργιο όχημα Nissan που θα διατίθεται στις βασικές αγορές, θα είναι εξηλεκτρισμένο.

Να πετύχει 50% «εξηλεκτρισμένες» πωλήσεις στην Ευρώπη έως το 2024 είναι ο στόχος της Nissan η οποία έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στις αρχές της δεκαετίας του 2030 κάθε ολοκαίνουργιο όχημα Nissan που θα διατίθεται στις βασικές αγορές, θα είναι εξηλεκτρισμένο.

Παράλληλα, η Nissan έχει θέσει ως στόχο ότι πάνω από το 40% των πωλήσεων οχημάτων της στις ΗΠΑ, έως το 2030, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, η Nissan στοχεύει να επιτύχει 50% «εξηλεκτρισμένες» πωλήσεις, έως το 2024.

Με «οδηγό» το Nissan Qashqai

Στην επίτευξη του στόχου στην Ευρώπη θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το νέο Nissan Qashqai, που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας. Έτσι, δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο με τον κινητήρα βενζίνης 1.3 DiG-T εξοπλισμένο με υβριδική τεχνολογία, αλλά και με το e-POWER, το καινοτόμο και βραβευμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης της Nissan, που αντλεί τεχνολογίες από το πρωτοποριακό ηλεκτρικό όχημα Nissan LEAF.

Να σημειώσουμε ότι οι πρώτες παραδόσεις των νέων Qashqai έχουν ήδη ξεκινήσει μετά από αρκετούς μήνες αναμονής. Στην Ελλάδα, το μοντέλο καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο, με πωλήσεις σχεδόν 40.000 αυτοκινήτων του μοντέλου, από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στόχος της Nissan το 40% των πωλήσεων στις ΗΠΑ να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030

gazzetta
gazzetta reader insider insider