Επιχειρήσεις | Διεθνή
30-08-2021 | 10:09

Ετήσια αύξηση 85,6% στα έσοδα του ομίλου εταιρειών παραγωγής εμπορευματοκιβωτίων CIMC

Newsroom
Μοιράσου το
Ετήσια αύξηση 85,6% στα έσοδα του ομίλου εταιρειών παραγωγής εμπορευματοκιβωτίων CIMC
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο όμιλος εταιρειών China International Marine Containers (Group) Ltd. (CIMC), που έχει ηγετική θέση στην παραγωγή εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψε μία απόδοση ρεκόρ στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, με δεδομένη την αυξημένη παγκόσμια ζήτηση ναυτικών εμπορευματοκιβωτίων.

Τα έσοδα του αναφερόμενου εταιρικού ομίλου έφτασαν στα 73,2 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια) στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 85,6%, σύμφωνα με την αναφορά του CIMC για πρώτο εξάμηνο, που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Ο τομέας της παραγωγής εμπορευματοκιβωτίων είχε έσοδα 27,5 δισεκατομμύρια γουάν κατά την ίδια χρονική περίοδο, με ετήσια αύξηση 224,9%, ενώ τα καθαρά κέρδη του, έφτασαν στα 4,39 δισεκατομμύρια γουάν, αυξημένα περίπου κατά 18 φορές, σε σύγκριση με τα κέρδη της αντίστοιχης περιόδου του 2020.

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση πρώτου εξαμήνου που έχει καταγράψει ο ίδιος όμιλος εταιρειών, από την έναρξη της παραγωγής του το 1982, σύμφωνα με την ίδια οικονομική αναφορά.

Ο CIMC απέδωσε τη δυναμική πορεία του κατά το πρώτο εξάμηνο στην αναζωογόνηση του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών, αλλά και την αυξανόμενη ζήτηση για εμπορευματοκιβώτια ναυτικής χρήσης στην περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου.

Η έδρα του CIMC βρίσκεται στη μητρόπολη του Σεντσέν, που αποτελεί τεχνολογικό κέντρο της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ στα νότια της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.