Νέο ρεκόρ για την μετοχή της Microsoft μετά την ανακοίνωση για αύξηση των τιμών του Office 365

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ρεκόρ για την μετοχή της Microsoft μετά την ανακοίνωση για αύξηση των τιμών του Office 365
Έτσι, η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στα 304,65 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της να φτάνει κοντά στα 2,3 τρισ. δολάρια.

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η μετοχή της Microsoft τη Δευτέρα στη Wall Street, καθώς ολοένα και περισσότεροι αναλυτές αναγνώρισαν την επίδραση που θα έχει στα οικονομικά μεγέθη του τεχνολογικού κολοσσού η απόφαση της αύξησης των τιμών ορισμένων συνδρομών του λογισμικού Office 365 για τις επιχειρήσεις το επόμενο έτος.

Έτσι, η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στα 304,65 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της να φτάνει κοντά στα 2,3 τρισ. δολάρια. Οι μετοχές της Microsoft έχει καταγράψει άνοδο που ξεπερνά το 37% από την αρχή τους έτους, ξεπερνώντας τους περισσότερους ισχυρούς τεχνολογικούς της αντιπάλους, αν και η μητρική της Google, Alphabet σημείωσε κέρδη σχεδόν 60% σε ετήσια βάση.

Οι αναλυτές δεν έσπευσαν να ενημερώσουν τις εκτιμήσεις τους, αλλά πολλοί εξ αυτών δήλωσαν ότι νέα τιμολογιακή πολιτική της Microsoft μπορεί να αυξήσει τα έσοδα ένα βαρυσήμαντο τμήμα της εταιρείας. Οι εμπορικές συνδρομές στο Office 365 αντιπροσώπευαν περίπου το 18% των εσόδων της Microsoft στη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου, έγραψε σε ανάλυση της μια ομάδα της Goldman Sachs με επικεφαλής τον αναλυτή Kash Rangan.

Η τιμή για έναν τύπο συνδρομής, το premium Office 365 E5, αυξάνεται κατά 9% ανά χρήστη ανά μήνα από την 1η Μαρτίου 2022, ενώ το κόστος του πιο προσιτού Office 365 E1 θα αυξηθεί κατά 25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται αυξήσεις τιμών στο Microsoft 365, έπειτα από μια δεκαετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider