ΗΠΑ: 4.176 παράπονα και ένα κοπλιμέντο για τα αεροπορικά ταξίδια τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: 4.176 παράπονα και ένα κοπλιμέντο για τα αεροπορικά ταξίδια τον Ιούνιο
Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) τον Ιούνιο υποβλήθηκαν 4.176 παράπονα σχετικά με τις υπηρεσίες των αεροπορικών εταιρειών.

Αυξημένο κατά 18% ήταν το ποσοστό των παραπόνων που δέχθηκε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μάιο, από ταξιδιώτες και υποψήφιους ταξιδιώτες που είδαν τις πτήσεις τους να ακυρώνονται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) τον Ιούνιο υποβλήθηκαν 4.176 παράπονα σχετικά με τις υπηρεσίες των αεροπορικών εταιρειών, με περισσότερα από το 55% αυτών να αφορά την επιστροφή χρημάτων. Όπως αναφέρεται, πέρα από τα παράπονα, υποβλήθηκε και ένα κοπλιμέντο, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό σε ποιον αερομεταφορέα αφορά.

Το φετινό καλοκαίρι είναι «δύσκολο» για τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες είναι αντιμέτωπες με ελλείψεις προσωπικού, αυξημένες απαιτήσεις πτήσεων και συχνές αλλαγές στις ταξιδιωτικές οδηγίες κρατών ανά τον κόσμο, αναφέρει το CNBC.

Δέκα αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν περίπου το 1,6% των συνολικά 573.779 εγχώριων πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, σχεδόν 4 φορές περισσότερες από τις αντίστοιχες ακυρώσεις του Μαΐου. Ενώ ο δείκτης «ακρίβειας ωραρίου πτήσεων» έπεσε στο 74,6%, από 86,2% ένα μήνα νωρίτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider