Έρχονται αυξήσεις τιμών στο Microsoft 365, έπειτα από μια δεκαετία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται αυξήσεις τιμών στο Microsoft 365, έπειτα από μια δεκαετία
Microsoft
Πρόκειται για την πρώτη «σημαντική» αλλαγή κόστους από όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Office 365, πριν μια δεκαετία.

Αύξηση των τιμών στο πακέτο επιχειρηματικών εφαρμογών, Microsoft 365, ανακοίνωσε η εταιρεία, στην πρώτη «σημαντική» αλλαγή κόστους από όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Office 365, πριν μια δεκαετία.

Από τότε, η Microsoft έχει προσθέσει πάνω από 24 νέες εφαρμογές στη σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του Teams, του εργαλείου επικοινωνίας για χώρους εργασίας που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Οι νέες τιμές αντικατοπτρίζουν την αυξημένη αξία που έχουμε προσφέρει στους πελάτες μας τα τελευταία 10 χρόνια», ανέφερε στην ανάρτηση ο Jared Spataro, αντιπρόεδρος του τμήματος του Microsoft 365.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Μαρτίου και δεν θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά και καταναλωτικά προϊόντα, ενώ οι αυξήσεις θα ποικίλλουν. Η τιμή του Microsoft 365 Business Basic θα αυξηθεί κατά 20% στα 6 δολάρια ανά χρήστη, ενώ η εμπλουτισμένη έκδοση του πακέτου θα διαμορφωθεί στα 36 δολάρια ανά χρήστη από 32 δολάρια προηγουμένως.

Η Microsoft δικαιολόγησε την κίνηση αυτή επισημαίνοντας τρεις βασικούς τομείς εξέλιξης των προϊόντων: Επικοινωνία και συνεργασία, ασφάλεια και συμμόρφωση καθώς και τεχνητή νοημοσύνη και αυτοματοποίηση.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσθέτει απεριόριστες δυνατότητες κλήσης για το Teams, προκειμένου να επιτρέψει στους χρήστες να συμμετέχουν σε συναντήσεις σχεδόν από οποιαδήποτε συσκευή, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.

Η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε 2% την Πέμπτη, αγγίζοντας νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στα 297,35 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider