Ο Μπάφετ ενισχύει το μετοχικό του κεφάλαιο στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Kroger

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπάφετ ενισχύει το μετοχικό του κεφάλαιο στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Kroger
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος προχώρησε σε σημαντική μείωση του μεριδίου του σε μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, όπως και στις General Motors και Chevron

Σε σημαντική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Kroger, προχώρησε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό χθες, η Berkshire Hathaway αγόρασε 11 εκατ. μετοχές της Kroger στο β' τρίμηνο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία σε 61,8 εκατ.

Παράλληλα, ο Μπάφετ πούλησε 634.022 μετοχές της βιοτεχνολογικής εταιρείας Biogen και μείωσε την έκθεση του σε μεγάλες φαρμακευτικής επιχειρήσεις όπως η Merkc, η Abbvie και η Bristol-Myers Squibb.

Ακόμα, ο Αμερικανός επενδυτές «έκοψε» κατά 7 εκατ. μετοχές το άνοιγμα του στην General Motors, με το ποσοστό του στην GM να ανέρχεται πλέον σε 60 εκατ. μετοχές, ενώ μείωσε τη συμμετοχή του και στο ενεργειακό κολοσσό της Chevron.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η έκθεση της Berkshire Hathaway στις μετοχές της Apple και της Bank of America, που διαχειρίζεται ο ίδιος ο Μπάφετ, παρέμεινε αμετάβλητη για το β' τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider