Ινδία: Amazon και Flipkart (Walmart) αντιμετωπίζουν αντιμονοπωλιακή έρευνα με δικαστική εντολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Amazon και Flipkart (Walmart) αντιμετωπίζουν αντιμονοπωλιακή έρευνα με δικαστική εντολή
Μια ομάδα τριών δικαστών με επικεφαλής τον προϊστάμενο δικαστή N.V. Ramana απέρριψε τις ξεχωριστές προσπάθειες της Amazon και της Flipkart που ήθελαν να σταματήσουν την έρευνα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας επέτρεψε μια αντιμονοπωλιακή έρευνα να προχωρήσει εναντίον της τοπικής μονάδας της Amazon και της Flipkart που υποστηρίζεται από την Walmart για κατάχρηση της κυριαρχίας τους στην αγορά, προσφέροντας μεγάλες εκπτώσεις και επιλεκτική μεταχείριση σε ορισμένους πωλητές.

Μια ομάδα τριών δικαστών με επικεφαλής τον προϊστάμενο δικαστή N.V. Ramana απέρριψε τις ξεχωριστές προσπάθειες της Amazon και της Flipkart που ήθελαν να σταματήσουν την έρευνα. Οι εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις εβδομάδες για να απαντήσουν στις ειδοποιήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ινδίας.

«Περιμένουμε τους μεγάλους γίγαντες όπως η Amazon και η Flipkart να προσφέρουν εθελοντική έρευνα και διαφάνεια και δεν το θέλετε καν», είπε ο Ramana. «Η έρευνα πρέπει να επιτρέπεται».

Η απόφαση είναι άλλη μια νομική αποτυχία για τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου στη μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά η οποία είναι ανοιχτή σε ξένες εταιρείες. Το έθνος της Νότιας Ασίας αυστηροποιεί τους κανονισμούς για τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές μετά από διαμαρτυρίες τοπικών εμπόρων που φοβούνται ότι ο παγκόσμιος ανταγωνισμός με τα πολλά κεφάλαια θα μπορούσε να τους «πετάξει» έξω από την αγορά.

Η επιτροπή είχε ξεκινήσει πέρυσι μια ενιαία έρευνα για την Amazon και την Flipkart, αφού μια οργάνωση τοπικών εμπόρων λιανικής ισχυρίστηκε ότι οι εταιρείες έκαναν κατάχρηση της κυριαρχίας τους στην αγορά μέσω μεγάλων εκπτώσεων, αποκλειστικών σχέσεων και υποστηρίζοντας ορισμένους πωλητές.

Η Amazon και η Flipkart αρνούνται οποιαδήποτε παράβαση και είπαν στο δικαστήριο ότι η επιτροπή δεν ακολούθησε την απαιτούμενη διαδικασία για να ξεκινήσει η έρευνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider