Ελλάδα
03-08-2021 | 13:03

Intercontinental: Αγορά εμπορικού ακινήτου στο Πικέρμι για 8,08 εκατ. ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
Intercontinental: Αγορά εμπορικού ακινήτου στο Πικέρμι για 8,08 εκατ. ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην αγορά εμπορικού διώροφου ακινήτου στο Πικέρμι προχώρησε η Intercontinental International REIC (ICI).

Το ακίνητο διαθέτει συνολικό εμβαδό 4.408,32 τ.μ. με parking, επί όμορων οικοπέδων συνολικού εμβαδού 5.663,58 τ.μ. στο Πικέρμι Αττικής και συγκεκριμένα τριών όμορων νοικοπέδων επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 1 & Λ. Μαραθώνος 4, στο οποίο έχει ανεγερθεί διώροφο κτίριο/κατάστημα με υπόγειο, επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 3 και επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 5 στην Κοινότητα Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με μακροχρόνιο μισθωτή την εταιρεία “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η  Intercontinental International REIC (ICI), μετά τη συμμετοχή της σε διαδικασία ιδιωτικού διαγωνισμού σχετικά με την απόκτηση εμπορικού διώροφου μετά υπογείου κτιρίου συνολικού εμβαδού 4.408,32 τ.μ. με parking, επί όμορων οικοπέδων συνολικού εμβαδού 5.663,58 τ.μ. στο Πικέρμι Αττικής ανακοίνωσε στους μετόχους της και την ευρύτερη επενδυτική κοινότητα την απόκτηση του παραπάνω ακινήτου στις 30 Ιουλίου 2021, στην αξία των €8.086.970,00.

Το τίμημα εξοφλήθηκε ολοσχερώς, χρηματοδοτούμενο σχεδόν εξολοκλήρου από κεφάλαια που αντλήθηκαν από την περαιτέρω κάλυψη ομολογιών εκ του ομολογιακού δάνειου €40 εκατ. που έχει συναφθεί με την Eurobank εντός του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ευάγγελος Ι. Κοντός καλωσορίζει ένα ακόμη κατάστημα (υπεραγορά) της εταιρείας Σκλαβενίτης στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας, με την απόκτηση του οποίου διευρύνεται σημαντικά η συνεργασία με τον εν λόγω μισθωτή σε 4 καταστήματα, συνολικού μικτού ενοικιάσιμου χώρου 8.817 τ.μ.

Με την απόκτηση του συγκεκριμένου ακίνητου η αξία του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας αυξάνεται στα €115,60 εκ (επί τη βάση αποτελεσμάτων 31/12/20), ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η πραγματοποίηση κατά 50,3% του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας (συνολικού ύψους €40 εκ), στοχεύοντας στην πλήρη ολοκλήρωση του έως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.