UniCredit: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη, ξεκινούν οι συζητήσεις για την εξαγορά της Monte dei Paschi

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UniCredit: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη, ξεκινούν οι συζητήσεις για την εξαγορά της Monte dei Paschi
Τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,03 δισ. ευρώ, ενώ επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους σε κόστη, έσοδα και κέρδη.

Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο η UniCredit SpA, ενώ ανακοίνωσε πως θα μειώσει τις προβλέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια και πως ξεκινά συζητήσεις για την εξαγορά της Monte dei Paschi di Siena.

Ειδικότερα, τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,03 δισ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 715,6 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η τράπεζα επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους σε κόστη, έσοδα και κέρδη. Πλέον αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη για το 2021 άνω των 3 δισ. ευρώ.

Η βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Αντρέα Ορσέλ, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει αλλαγή στη στρατηγική της τράπεζας το τέταρτο τρίμηνο με στόχο τη δημιουργία υψηλότερης βιώσιμης κερδοφορίας. Ο διευθύνων σύμβουλος κάνει ήδη αλλαγές στη διοικητική δομή, ενώ ανακοίνωσε ότι ξεκινά συζητήσεις με την ιταλική κυβέρνηση για την εξαγορά της Monte Paschi στην πρώτη μεγάλη κίνηση M&A της θητείας του που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου.

Η UniCredit και το υπουργείο Οικονομικών «ενέκριναν τις προϋποθέσεις» για μια συναλλαγή που θα περιλαμβάνει τις εμπορικές δραστηριότητες της Paschi με καθορισμένη περίμετρο και κατάλληλο υπολογισμό κινδύνου, ανέφερε η πρώτη σε ανακοίνωσή της.

Μια συμφωνία θα διασφαλίσει την ουδετερότητα του κεφαλαίου της συναλλαγής, τον αποκλεισμό των επισφαλών δανείων και όλες τις έκτακτες δικαστικές διαφορές της τράπεζας, καθώς και επαρκή προστασία από άλλους πιθανούς πιστωτικούς κινδύνους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η μετοχή της UniCredit ενισχύεται σχεδόν 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider