ΞΕΕ: Νέες συμφωνίες για τον εξορθολογισμό των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΞΕΕ: Νέες συμφωνίες για τον εξορθολογισμό των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων
Οι νέες συμφωνίες ρυθμίζουν την καταβολή των δικαιωμάτων των παραγωγών οπτικοακουστικών έργων τόσο για τα παλαιότερα έτη όσο και για την τρέχουσα περίοδο, με τρόπο δίκαιο και επωφελή και για τις δύο πλευρές.

Τη διευθέτηση των δικαιωμάτων των παραγωγών οπτικοακουστικών έργων, που εκπροσωπούνται από τους Οργανισμούς ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔΙΑΣ, ΕΡΜΕΙΑΣ και ΗΡΙΔΑΝΟΣ ανακοίνωσε σήμερα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Ο Οργανισμός ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ εκπροσωπεί τους τηλεοπτικού ςσταθμούς ALPHA, ANT1, MAKEDONIA, MEGA, SKAI, STAR, αλλά και πληθώρα ξένων τηλεοπτικών σταθμών. Οι λοιποί οργανισμοί (ΔΙΑΣ, ΕΡΜΕΙΑΣ και ΗΡΙΔΑΝΟΣ) εκπροσωπούν ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές. Η διευθέτηση αποτελεί καρπό πολύμηνων διαπραγματεύσεων και έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης συμφωνίας για τα πνευματικά δικαιώματα στον ήχο με τον οργανισμό "ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ" και τον σαφή καθορισμό της σχετικής χρέωσης, με σημαντική έκπτωση σε σχέση με το δημοσιευμένο αμοιβολόγιο.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι νέες συμφωνίες ρυθμίζουν την καταβολή των δικαιωμάτων των παραγωγών οπτικοακουστικών έργων τόσο για τα παλαιότερα έτη όσο και για την τρέχουσα περίοδο, με τρόπο δίκαιο και επωφελή και για τις δύο πλευρές, δεδομένων μάλιστα των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στον ξενοδοχειακό κλάδο, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας. Ταυτόχρονα και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των μελών του, το ΞΕΕ επένδυσε και δημιούργησε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα υπολογισμού των αμοιβών, στην οποία έχουν ενταχθεί πλέον οι παραπάνω Οργανισμοί και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να ενταχθούν και οι υπόλοιποι. Με απλή και εύκολη διαδικασία, τα μέλη του ΞΕΕ μπορούν πλέον να γνωρίζουν που, πότε και γιατί πρέπει να κάνουν σχετική καταβολή, τα ποσά χρέωσης, τις εκπτώσεις που μπορούν να επωφεληθούν, να αποφύγουν αυθαίρετες χρεώσεις αλλά και δικαστικές διενέξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Αδύναμες οι αφίξεις στον τουρισμό - Μείωση 74,7% στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και 69,4% στα ξενοδοχεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider