Οδ. Αθανασίου (Lamda): Πωλήσεις και προπωλήσεις 1,2 δισ. ευρώ το 2021 στο Ελληνικό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οδ. Αθανασίου (Lamda): Πωλήσεις και προπωλήσεις 1,2 δισ. ευρώ το 2021 στο Ελληνικό
Οδυσσέας Αθανασίου
Ποια εντυπωσιακά στοιχεία αποκάλυψε ο CEO της Lamda Development σε επενδυτική ημερίδα που διοργάνωση η Goldman Sachs. Τα «ρεκόρ» του project.

Νούμερα που προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση αποκάλυψε χτες ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, για το project στο Ελληνικό σε επενδυτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χτες, την οποία είχε οργανώσει η Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον CEO της Lamda, οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων ανέρχονται ήδη σε 0,7 δισ. ευρώ σηματοδοτώντας μια μεγάλη. Στο Ελληνικό, στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης, οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν στα 1,2 δισ. ευρώ. Η έναρξη κατασκευής των έργων υποδομών ανέφερε ο κ. Αθανασίου ξεκινάει στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και της κατασκευής των κτηρίων στο δεύτερο εξάμηνο 2022.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της εισηγμένης, υπολογίζεται να φτάσει και να ξεπεράσει το 25% η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025). Η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda Development το 2025 θα ανέλθει στα 3 δισ. ευρώ δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί κατά την πρώτη πενταετία, πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι οι ταμειακές ροές είναι θετικές πριν ακόμη αρχίσει το έργο και έκανε λόγο για ασύλληπτο επίπεδο προπωλήσεων για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έργου.

Αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες και καταστηματάρχες για το Vouliagmenis Mall, ανέφερε ότι ανέρχεται σε 60% πριν ξεκινήσει ακόμη και η επίσημη παρουσίαση των σχεδίων. Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, η Lamda συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου brain drain, καθώς το 25% τουλάχιστον προσλήψεων από το εξωτερικό είναι Έλληνες που θα γυρίσουν μόνιμα στην χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι η Lamda δίνει τεράστια σημασία στη διαφάνεια και ακεραιότητα στις προμήθειες. Επίσης, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι επανέρχονται τα Εμπορικά κέντρα (The Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos) στην πρωθύστερη της πανδημίας θέση τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Ελληνικό, οι «μετεγκαταστάσεις» γραφείων/υπηρεσιών και το… «Αττικό» real estate

gazzetta
gazzetta reader insider insider