Πιλότος μηνύει την Delta για 1 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιλότος μηνύει την Delta για 1 δισ. δολάρια
Ο πιλότος της Delta κατηγορεί την αεροπορική εταιρεία πως «έκλεψε» το λογισμικό που δημιούργησε ο ίδιος, για ένα app μεταξύ εργαζομένων.

Μήνυση κατά της Delta Air Lines Inc. κατέθεσε ένας από τους πιλότους της εταιρείας ζητώντας αποζημίωση 1 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο εργαζόμενος της εταιρείας ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των εργαζομένων, όταν βρίσκονται εν πτήση και κατηγορεί την αεροπορική εταιρεία πως αντέγραψε το λογισμικό και το χρησιμοποίησε ως βάση για τη δική της εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, ο πιλότος Κρεγκ Αλεξάτερ κατέθεσε μήνυση για κλοπή εμπορικών μυστικών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ξόδεψε 100.000 δολάρια από την προσωπική τους περιουσία για να αναπτύξει την εφαρμογή QrewLive, την οποία παρουσίασε στην αεροπορική εταιρεία ως τρόπο επικοινωνίας του πληρώματος κατά την διάρκεια πτήσεων που έχουν διακοπεί. Όπως αναφέρεται, η Delta αν και αρχικά έδειξε ενδιαφέρον για την αγορά της εφαρμογής, τελικά την απέρριψε και λάνσαρε ένα παρόμοιο app.

Ο Morgan Durrant, εκπρόσωπος της Delta, δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Ενώ λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στην καταγγελία του κ. Alexander, δεν αποτελούν ακριβή περιγραφή της εσωτερικής πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων της Delta».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider