H Flipkart της Walmart άντλησε 3,6 δισ. δολάρια από διεθνείς επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Flipkart της Walmart άντλησε 3,6 δισ. δολάρια από διεθνείς επενδυτές
H Flipkart έχει ολοκληρώσει έναν γύρο χρηματοδότησης που αποτιμά την ινδική εταιρεία διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων στα περίπου 40 δισ. δολάρια, με την βασική ιδιοκτήτρια Walmart να μπαίνει στην ίδια ομάδα επενδυτών, στην οποία ανήκει και ο όμιλος Softbank, που διοχέτευσαν σχεδόν 4 δισ. δολάρια, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Φρέσκα κεφάλαια ύψους 3,6 δισ. δολαρίων από έναν αριθμό διεθνών επενδυτών άντλησε ο ινδικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Flipkart. Στους επενδυτές συγκαταλέγονται ταμεία διαχείρισης κρατικού πλούτου, ιδιωτικά κεφάλαια αλλά και η μητρική εταιρεία, Walmart.

Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγούνται το κρατικό fund διαχείρισης πλούτου της Σιγκαπούρης, το Canada Pension Plan Investment Board, το SoftBank Vision Fund 2 και η Walmart. Ο γύρος περιλαμβάνει επίσης επενδύσεις από κρατικά funds όπως το Qatar Investment Authority, το μαλαισιανό Khazanah Nasional Berhad και την DisruptAD, τον βραχίονα του fund διαχείρισης κρατικού πλούτου του Αμπού Ντάμπι , ADQ.

Ο γύρος χρηματοδότησης είναι επωφελής για την Flipkart και τον αμερικανικό κολοσσό λιανικής Walmart, που απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στην ινδική εταιρεία πριν από τρία χρόνια, αντί 16 δισ. δολαρίων και εργάζεται στην κατεύθυνση μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς για την επιχείρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider