Microsoft: Μπόνους 1.500 δολαρίων στους υπαλλήλους της για την μείωση του αντίκτυπου της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Μπόνους 1.500 δολαρίων στους υπαλλήλους της για την μείωση του αντίκτυπου της πανδημίας
Τα μπόνους θα κοστίσουν στη Microsoft περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια και αποτελούν μια χειρονομία για να δείξει την εκτίμησή της για τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι με τους πελάτες και τους συνεργάτες τους κατά το προηγούμενο έτος.

Η Microsoft θα δώσει μπόνους 1.500 δολάρια σε πολλούς από τους υπαλλήλους της μετά από περισσότερο από ένα χρόνο πανδημίας.

Η χειρονομία αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας των εταιρειών τεχνολογίας να διατηρήσουν τους υπαλλήλους ευχαριστημένους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να βεβαιωθούν ότι παραμένουν σε αυτές ενώ πολλοί είναι ακόμη μακριά από τα γραφεία. Αυτού του είδους η φροντίδα θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του αντίκτυπου από μια φοβερή τάση που ονομάζεται Μεγάλη Παραίτηση, καθώς οι εταιρείες ανοίγουν ξανά τα γραφεία τους και οι εργαζόμενοι κάνουν σκέψεις για αλλαγές στην εργασία τους.

Τα μπόνους θα κοστίσουν στη Microsoft περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια και αποτελούν μια χειρονομία για να δείξει την εκτίμησή της για τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι με τους πελάτες και τους συνεργάτες τους κατά το προηγούμενο έτος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου στο CNBC την Πέμπτη. Στο τέλος του α' τριμήνου η εταιρεία είχε πάνω από 125 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, ισοδύναμα και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις.

Η Κάθλιν Χόγκαν, στέλεχος της Microsoft, ανακοίνωσε την είδηση σχετικά με τα μπόνους σε ένα μήνυμα προς τους εργαζομένους την Πέμπτη. Τα μπόνους θα διατεθούν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο σε υπαλλήλους στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό, αν και οι αντιπρόεδροι της Microsoft δεν θα τα λάβουν, ούτε οι υπάλληλοι των θυγατρικών της Microsoft GitHub, LinkedIn και Zenimax, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι έκτακτες πληρωμές είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν δείξει την εκτίμηση τους στους υπαλλήλους τους στην εποχή της πανδημίας. Ορισμένες εταιρείες έχουν παράσχει στους υπαλλήλους τους πιστώσεις για εφαρμογές παράδοσης φαγητού, όπως το Uber Eats, για να βοηθήσουν στην πληρωμή γευμάτων. Άλλες εταιρείες έχουν διανείμει πακέτα φροντίδας ή έχουν προσφέρει επιπλέον άδειες. Η Microsoft χορήγησε επίσης στους εργαζόμενους πέντε επιπλέον ημέρες αδείας μετ’ αποδοχών νωρίτερα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider