Πρόστιμο 70 εκατ. δολάρια στην Robinhood - Το μεγαλύτερο στην ιστορία της FINRA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμο 70 εκατ. δολάρια στην Robinhood - Το μεγαλύτερο στην ιστορία της FINRA
Το πρόστιμο αφορά τις τεχνικές βλάβες τον Μάρτιο του 2020, την έλλειψη due diligence στους πελάτες και την παραπληροφόρηση πελατών.

Βαρύς αποδεικνύεται ο πέλεκυς για την Robinhood καθώς η Ρυθμιστική Αρχή του Χρηματοοικονομικού Τομέα (FINRA) ανακοίνωσε πως της επιβάλλεται πρόστιμο 70 εκατ. δολάρια.

Το πρόστιμο αφορά τις τεχνικές βλάβες τον Μάρτιο του 2020, την έλλειψη due diligence στους πελάτες και την παραπληροφόρηση πελατών. Επιπλέον το πρόστιμο «σπάει» σε δύο σκέλη καθώς 57 εκατ. δολάρια αφορούν το πρόστιμο και 13 εκατ. δολάρια καλύπτουν επιστροφή χρημάτων σε πελάτες.

«Η FINRA έλαβε υπόψη την εκτεταμένη και σημαντική βλάβη που υπέστησαν οι καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων εκατομμυρίων πελατών που έλαβαν εσφαλμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες από την εταιρεία, τους εκατομμύρια πελάτες που επηρεάστηκαν από τις διακοπές στη λειτουργία του συστήματος της εταιρείας τον Μάρτιο του 2020 και τους χιλιάδες πελάτες που ενέκρινε η εταιρεία για να κάνουν trading δικαιωμάτων προαίρεσης όταν δεν επιτρεπόταν να το κάνουν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή, σύμφωνα με το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider