Κοντά στα 2 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Microsoft - Μια «ανάσα» από την Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά στα 2 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Microsoft - Μια «ανάσα» από την Apple
Microsoft
Η μετοχή της Microsoft έχει ανατιμηθεί κατά 720% από όταν ο Σάτια Ναντέλα ανέλαβε τα ηνία της τεχνολογικής εταιρείας, τον Φεβρουάριο του 2014, αντικαθιστώντας τον Στιβ Μπάλμερ. 

Στο «κλαμπ» της κεφαλαιοποίησης των 2 τρισ. δολαρίων έρχεται να προστεθεί η Microsoft, μετά το πρόσφατο ράλι των μετοχών της, αποτελώντας τη δεύτερη αμερικανική εισηγμένη που φθάνει σε αυτό το επίπεδο, μετά την Apple, η οποία αποτιμάται πλέον στα 2,22 τρισ. δολάρια.

Φέτος, η μετοχή της Microsoft έχει κάνει ράλι 20%, υπεραποδίδοντας των Apple και Amazon και ενισχύοντας τα κέρδη της τάξης του 43% που κατέγραψε το 2020. Ενώ, χρειάστηκε 33 χρόνια από τη IPO για να φτάσει τα πρώτα 1 τρισ. δολάρια σε αξία το 2019, το επόμενο τρισεκατομμύριο ήρθε μόλις σε δύο χρόνια εν μέσω της αύξησης της δημοτικότητας των τεχνολογικών εταιρειών πριν από την πανδημία της Covid-19 και κατά τη διάρκεια αυτής.

Έχει ανατιμηθεί κατά 720% από όταν ο Σάτια Ναντέλα ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, τον Φεβρουάριο του 2014, αντικαθιστώντας τον Στιβ Μπάλμερ. Ο Ναντέλα έστρεψε τον προσανατολισμό σε cloud-first στρατηγική, επεκτείνοντας τόσο την πλατφόρμα του Azure όσο και τις cloud εκδόσεις του Office και άλλων εφαρμογών.

Εξάλλου, η Microsoft είναι η μόνη από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ που έχει μέχρι στιγμής αποφύγει το πρόσφατο κύμα ελέγχου από τις αμερικανικές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές, κάτι που της έχει δώσει χώρο τόσο για εξαγορές όσο και για τη διεύρυνση και επέκταση των προϊόντων της.

Πλέον, η εταιρεία βρίσκεται στα 1,99 τρισ. δολάρια και μένουν τουλάχιστον 265,55 δολάρια για να ξεπεράσει το ιστορικό ορόσημο.

Για το τρίμηνο έως τον Μάρτιο, η Microsoft παρουσίασε έσοδα της τάξης των 41,7 δισ. δολαρίων, υψηλότερα κατά 19% από το προηγούμενο έτος, και πέρα από τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street για 41 δισ. δολάρια. Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 1,95 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 1,78 δολάρια.

Σημειώνεται πως η Microsoft πλησιάζει το ορόσημο των 2 τρισ. δολαρίων, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία των Windows 11.

Η αξία της εταιρείας έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το χαμηλό της 16ης Μαρτίου 2020, όταν είχε φτάσει στα 1,03 τρισ. δολάρια.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider