Ελλάδα
18-06-2021 | 13:25

Wolt: Τεχνολογία και καινοτομία που αλλάζει τα δεδομένα στο online delivery

Newsroom
Μοιράσου το
Wolt: Τεχνολογία και καινοτομία που αλλάζει τα δεδομένα στο online delivery
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η δημοφιλής εφαρμογή Wolt μέτρα κάτι παραπάνω από δυο χρόνια, από την ημέρα που πραγματοποίησε την πρώτη της παράδοση στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να κάνει άλματα, ολοκληρώνοντας την κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2020, ενώ από τις αρχές του 2021 η Wolt επέκτεινε την παρουσία της σε Λάρισα, Πάτρα και Βόλο. 

Αγαπημένοι χώροι εστίασης (εστιατόρια, καφέ, μπαρ), ζαχαροπλαστεία, κάβες, ανθοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, τα καταστήματα Μουστάκας, καταστήματα με οπτικά είδη, το Wolt Market, βιβλιοπωλεία και άλλες πολλές επιχειρήσεις λιανικής συμπληρώσουν την ποιοτική γκάμα επιλογών της Wolt. Το εύχρηστο μενού της εφαρμογής συνοδεύεται από φωτογραφίες, ώστε η επιλογή να γίνεται ακόμη πιο εύκολη. 

Επιπλέον, στην εφαρμογή εντάσσονται καθημερινά επιχειρήσεις απ’ όλο το φάσμα του λιανεμπορίου δίνοντας ακόμα περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές για να επιλέξουν. Η Wolt δίνει τη δυνατότητα σε όλους να απολαμβάνουν τις στιγμές με τους αγαπημένους τους αναλαμβάνοντας όλα τα υπόλοιπα, φέρνοντας στην πόρτα τους ό,τι τους φέρνει χαρά.

Εικόνα

Πολλαπλά οφέλη για όλους  

Οι πελάτες της Wolt μπορούν να επιλέξουν από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, τα οποία οι συνεργαζόμενοι διανομείς παραδίδουν στην πόρτα τους σε περίπου 30 λεπτά καθημερινά, πάντα με ασφάλεια. H εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότατη live tracking, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται για την επιβεβαίωση αλλά και για την πορεία της παραγγελίας, μέχρι την παραλαβή της. Για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση υπάρχει η δυνατότητα προπαραγγελίας, ενώ σημειώνεται ότι η Wolt λάνσαρε πρώτη τη λειτουργία «Παράδοσης Χωρίς Επαφή / No-Contact Delivery» για μέγιστη ασφάλεια στις διανομές τον Μάρτιο του 2020. 

Από την πλευρά τους οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αποκτούν άμεση πρόσβαση στο κανάλι της online διανομής άμεσα και χωρίς πρόσθετες επενδύσεις για ανάπτυξη δικού τους στόλου διανομέων. Η Wolt παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών που περιλαμβάνει την παραγγελία, τη διανομή, την εξυπηρέτηση του πελάτη, αλλά και το marketing της επιχείρησης μαζί με την προβολή της μέσα από την εφαρμογή της Wolt. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι αυξάνονται οι πωλήσεις, χωρίς ωστόσο να αυξάνεται το κόστος για την εκάστοτε συνεργαζόμενη επιχείρηση. Η αξία πωλήσεων για τις περισσότερες από 3.000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ. 

H έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στην Ελλάδα έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συνεργάτες να ξεκινήσουν να κάνουν παραδόσεις κερδίζοντας επιπλέον εισόδημα άμεσα και με το δικό τους πρόγραμμα. Οι  4.000 συνεργάτες διανομείς της Wolt έχουν πλήρη ελευθερία να επιλέγουν πότε, πού και για πόσο θα εργαστούν, καθώς και ποιες παραγγελίες αποδέχονται ή απορρίπτουν ανάλογα με τις δικές τους προτιμήσεις.

Μέσα από αυτό το μοντέλο η Wolt έχει δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για όλες τις πλευρές και έχει εξελιχθεί σε ισχυρό σύμμαχο τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους διανομείς. Είναι χαρακτηριστικό, ότι για το 2021 υπολογίζεται ότι η Wolt θα αποδώσει συνολικά σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και διανομείς περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Εικόνα

Συνεχής ανάπτυξη στην Ελλάδα

Παρόλο που πρόκειται για μια σχετικά νέα εταιρία στην Ελλάδα -έχει συμπληρώσει μόλις 2,5 χρόνια λειτουργίας-, η Wolt έχει κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς επιτυγχάνοντας ιδιαίτερα υψηλή ανάπτυξη μέσα σε αυτό το διάστημα. Ξεκίνησε αρχικά με την παρουσία σε ένα μέρος της Αθήνας αλλά πολύ σύντομα κάλυψε όλη την πρωτεύουσα, τη Θεσσαλονίκη και φέτος έχει επεκταθεί ήδη σε 3 πόλεις (Λάρισα, Πάτρα, Βόλο) καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος του αστικού ιστού της χώρας. Η ανάπτυξη όμως δεν σταματάει εδώ, καθώς διευρύνεται συνεχώς ο κατάλογος των καταστημάτων τόσο στον τομέα του φαγητού όσο και με την είσοδο νέων κατηγοριών λιανικής διαμορφώνοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εμπειρία για το χρήστη. Ενδεικτικά του ρυθμού ανάπτυξης είναι και τα αποτελέσματα του τζίρου της εταιρίας που από 500 χιλ. ευρώ το 2019, αυξήθηκε κατά 14 φορές αγγίζοντας τα 7 εκατ. το 2020 ενώ αυξητικά αναμένεται να κλείσει και το 2021. 

Μέρος ενός πανευρωπαϊκού success story

Με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές startup και την επενδυτική στήριξη σημαντικών funds όπως ICONIQ Capital, Goldman Sachs Growth Capital, 83North κ.ά., η Wolt εξελίχθηκε γρήγορα από μια startup στο Ελσίνκι, σε ένα ευρωπαϊκό unicorn με παρουσία πλέον σε 23 χώρες και 177 πόλεις με 3.000 εργαζόμενους και περισσότερα από 35.000 καταστήματα-πελάτες. 

Φινλανδικό DNA 

Η Wolt είναι μια εταιρία που έχει κατορθώσει να δημιουργήσει εξαρχής μια διαφορετική οπτική στα πράγματα αναφορικά με τις σχέσεις της με τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της. Αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης με απλές και διαφανείς διαδικασίες παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους που πλέον ξεπερνούν τους 150 στην Ελλάδα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι και ανερχόμενοι επαγγελματίες (μέσος όρος ηλικίας μόλις 26 έτη!). Ενώ όσον αφορά τους συνεργαζόμενους διανομείς, πέρα από την ευελιξία που παρέχει το μοντέλο να διαμορφώνουν οι ίδιοι την ημέρα τους, η Wolt διαμορφώνει ένα πλαίσιο συνεργασίας που ανταμείβει τους συνεργάτες πάνω από το μέσο όρο της αγοράς, άμεσα και έγκαιρα χωρίς καθυστερήσεις. Επίσης, πολύ πρόσφατα μπήκε σε εφαρμογή και η παροχή δωρεάν κάλυψης ατυχήματος για όλους τους συνεργάτες με άμεση αποζημίωση σε 5 ημέρες από την αίτησή τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.