Η Alibaba καθησυχάζει για τις κινήσεις του Τζακ Μα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Alibaba καθησυχάζει για τις κινήσεις του Τζακ Μα
Ο Τζο Τσάι, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Alibaba, είπε πως ο Μα διατηρεί χαμηλούς τόνους και προτιμά να εστιάζει στα χόμπι και  τη φιλανθρωπική του δράση.

Καθησυχαστικό μήνυμα για τον ιδρυτή της Alibaba, Τζακ Μα, έστειλε την Τρίτη στέλεχος της κινεζικής εταιρείας, μετά από φήμες για τις σχέσεις του Μα με την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

Μιλώντας στο CNBC, ο Τζο Τσάι, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Alibaba, είπε πως ο Μα διατηρεί χαμηλούς τόνους και προτιμά να εστιάζει στα χόμπι και τη φιλανθρωπική του δράση. «Αποφεύγει τη δημοσιότητα αυτή τη στιγμή, μιλώ μαζί του κάθε μέρα.

«Στην πραγματικότητα τα πηγαίνει πολύ, πολύ καλά. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει ως χόμπι» συμπλήρωσε ο Τσάι.

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο του 2020 ο Μα είχε κάνει αρνητικά σχόλια για τις εποπτικές αρχές της Κίνας, μόλις λίγες ημέρες πριν από την αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) της Ant Group στη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ, σε ένα IPO που επρόκειτο να σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ. Όμως, οι αρχές ουσιαστικά ακύρωσαν τη δημόσια εγγραφή μόλις δύο ημέρες πριν από την πραγματοποίησή της.

Αφότου το IPO ανεστάλη, ο Μα αποσύρθηκε από τη δημοσιότητα, πυροδοτώντας φήμες ότι είχε εξαφανιστεί. Τον Ιανουάριο εμφανίστηκε μέσω ενός βίντεο, για το φιλανθρωπικό του ίδρυμα.

Άξιο αναφοράς είναι πως η Alibaba άρχισε να ερευνάται για μονοπωλιακές πρακτικές, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο η κυβέρνηση να της επιβάλει πρόστιμο 2,8 δισ. δολαρίων, με το αιτιολογικό ότι έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά.

Από την πλευρά του, ο Τσάι είπε ότι η εταιρεία προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόστιμο. «Νομίζω ότι πρέπει να διαχωρίσετε το τι συμβαίνει με τον Τζακ και το τι συμβαίνει με την εταιρεία μας. Η εταιρεία μας βρίσκεται σε κάποιο είδος αναδιάρθρωσης στον χρηματοοικονομικό τομέα και στο κομμάτι των αντιμονοπωλιακών πολιτικών. Έπρεπε να πληρώσουμε ένα μεγάλο πρόστιμα. Το αφήσαμε αυτό πίσω μας, επομένως, κοιτάζουμε μπροστά», εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider