Ελλάδα
03-06-2021 | 11:00

ΕΛΠΕ: Στρατηγική συνεργασία με τη VLPG για τη διακίνηση υγραερίου στην Κυπριακή αγορά

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΛΠΕ: Στρατηγική συνεργασία με τη VLPG για τη διακίνηση υγραερίου στην Κυπριακή αγορά
live updates: Ανανεώθηκε πριν

O Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη VLPG Plant για τη διακίνηση των προϊόντων υγραερίου LPG στην Κυπριακή αγορά.

Παράλληλα, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές προχώρησαν στις 2 Ιουνίου 2021 σε υπογραφή σύμβασης για την προσχώρηση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της VLPG Plant σε ποσοστό 32%. H συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού.

Στην κοινοπραξία VLPG, συμμετέχουν ήδη οι εταιρείες Petrolina (Holdings) Public, Synergas και Intergaz. Στις δραστηριότητες της VLPG Plant, περιλαμβάνονται όλες οι φάσεις διακίνησης υγραερίου, με ιδιόκτητες δυνατότητες εκφόρτωσης δεξαμενόπλοιων, αποθήκευση καθώς και διανομή στην αγορά μέσω βυτιοφόρων υγραερίου. Επίσης, η κοινοπραξία θα διαχειριστεί την εμφιάλωση και συντήρηση των φιαλών υγραερίου που θα διατίθενται από τις εταιρείες εμπορίας.

Η VLPG Plant. έχει αναλάβει την κατασκευή τής υπερσύγχρονης μονάδας υγραερίου στο Βασιλικό, που με την επέκτασή της προβλέπεται να διαχειρίζεται περίπου 32.000 μετρικούς τόνους χύμα υγραερίου και περίπου 24.000 μετρικούς τόνους εμφιαλωμένου υγραερίου σε ετήσια βάση. Τα έργα κατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.