Τράπεζες
31-05-2021 | 20:52

Alpha Bank: Ξεκινά η 20ετής αποκλειστική συνεργασία με την Generali

Newsroom
Μοιράσου το
Alpha Bank: Ξεκινά η 20ετής αποκλειστική συνεργασία με την Generali
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε συνέχεια της συμφωνίας που υπεγράφη στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η Alpha Bank ανακοινώνει την έναρξη της 20ετούς αποκλειστικής συνεργασίας με την Assicurazioni Generali (“Generali”) για τη διάθεση μέσω του Δικτύου της προϊόντων γενικών ασφαλίσεων και ασφαλίσεων υγείας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παροχή τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων αποτελεί κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης για την Alpha Bank, όπως αποτυπώθηκε και στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο - “Project Tomorrow”, που ανακοινώθηκε προ ημερών.

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, στοχεύει σε σημαντική διεύρυνση του ασφαλισμένου πελατολογίου της, καθώς και των διασταυρούμενων πωλήσεων, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν σε περίπου 1.8x, διπλασιάζοντας έτσι το ποσοστό διείσδυσης της Τράπεζας. Με την ολοκλήρωση της συμβατικής περιόδου, το 75% των συνολικών πωλήσεων αναμένεται να πραγματοποιείται μέσω ψηφιακών δικτύων. 

Η Τράπεζα αναμένει σημαντική αύξηση των ετήσιων ασφαλίστρων και των αντίστοιχων προμηθειών αλλά και επιπλέον έσοδα μέσα από την επίτευξη στόχων απόδοσης που έχουν συμφωνηθεί με την Generali, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης στρατηγικής για υψηλά ποσοστά κερδοφορίας.  

Η εμπειρία της Generali στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και των ψηφιακών καναλιών είναι καθ’ όλα συμβατή με τη στρατηγική επιδίωξη της Alpha Bank για την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των Πελατών και την ταχεία και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών. Η νέα συνεργασία αξιοποιεί την εξαγορά του ελληνικού βραχίονα δραστηριοτήτων της ΑΧΑ από την Generali, μία σημαντική επένδυση από έναν διεθνή ασφαλιστικό όμιλο στην Ελλάδα, μέσω της οποίας η Generali ενισχύει τη στρατηγική της θέση στην χώρα και αποκτά ηγετικό ρόλο στους τομείς των γενικών ασφαλίσεων (2η θέση στην ελληνική αγορά) και των ασφαλίσεων υγείας (3η θέση). 

O CEO της Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης, δήλωσε: «Η στρατηγική μας συνεργασία με τη Generali είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοδοξίας μας να εδραιώσουμε την ανταγωνιστική μας θέση στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων και αποτελεί μέρος του επικαιροποιημένου στρατηγικού μας σχεδίου, ‘Project Tomorrow’. Καλωσορίζουμε την Generali και προσβλέπουμε σε μία εξαιρετική συνεργασία προς όφελος των Πελατών μας και των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Όμιλος Generali περιλαμβάνεται δήλωση του κ. Jaime Anchústegui Melgarejo, CEO International της Generali, η οποία έχει ως εξής: «Η εξαγορά αυτή συνάδει με τη στρατηγική της Generali να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην Ευρώπη. Έχουμε εξασφαλίσει ηγετικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αποτελώντας κορυφαίο παράγοντα στον κλάδο των Γενικών ασφαλίσεων και στην Υγεία, ενισχύοντας παράλληλα τον τομέα της Ζωής. Η αποκλειστική μακροχρόνια συνεργασία με την Alpha Bank εξασφαλίζει πρόσβαση σε 3,1 εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα μέσω ενός Δικτύου περισσότερων από 300 καταστημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν το εκτεταμένο δίκτυο διανομής μας, ώστε να διασφαλιστεί ότι περισσότεροι πελάτες από ποτέ θα έχουν πρόσβαση στο εξαιρετικό και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Generali».
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της AXA Ασφαλιστική από την Generali