Στήριξη από τους επενδυτές στην Total για την κλιματική της στρατηγική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στήριξη από τους επενδυτές στην Total για την κλιματική της στρατηγική
Οι επενδυτές στο γαλλικό πετρελαϊκό γίγαντα Total υποστήριξαν τη στρατηγική της εταιρείας στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της.

Οι επενδυτές στο γαλλικό πετρελαϊκό γίγαντα Total υποστήριξαν τη στρατηγική της εταιρείας στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Patrick Pouyanne.

Η ενεργειακή εταιρεία με έδρα το Παρίσι είχε ζητήσει υποστήριξη από τους επενδυτές σε σχέση με τους περιβαλλοντικούς της στόχους ύστερα από την πίεση που υπέστησαν κάποιοι ανταγωνιστές της από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στις αίθουσες των δικαστηρίων αναφορικά με τη στρατηγική τους.

Η κίνηση της Total υποστηρίχθηκε από το 91,88% των μετόχων, ανέφερε η εταιρεία. Το επίπεδο υποστήριξης για τη στρατηγική της για το κλίμα θεωρείται σημαντικός δείκτης, δεδομένου ότι μια αυξανόμενη μειοψηφία επενδυτών σε άλλες εταιρείες του Big Oil είχε αναγκάσει τις διοικήσεις να απαιτήσουν πολύ ταχύτερη δράση για το κλίμα.

Οι μεγαλύτεροι ρυπαίνοντες στον κόσμο βρίσκονται υπό τεράστια πίεση για να θέσουν βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους που να συνάδουν με τη Συμφωνία του Παρισιού. Η συμφωνία για το κλίμα, που επικυρώθηκε από σχεδόν 200 χώρες το 2015, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την αποφυγή μιας μη αναστρέψιμης κλιματικής κρίσης.

Η στρατηγική της Total για το κλίμα στοχεύει στο να γίνει ανθρακικά ουδέτερη έως το 2050, αλλά δεν περιλαμβάνει τις λεγόμενες εκπομπές Scope 3 (εκπομπές άνθρακα από τις δικές της δραστηριότητες και εκείνες των προμηθευτών της).

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώσει κατά 60% τη μέση ένταση άνθρακα των ενεργειακών προϊόντων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από τους αγοραστές έως το 2050.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider