ΔΕΔΔΗΕ: Κίνδυνοι από συστήματα άρδευσης υψηλής πίεσης ή από ψεκασμούς κοντά στο Δίκτυο Διανομής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΔΔΗΕ: Κίνδυνοι από συστήματα άρδευσης υψηλής πίεσης ή από ψεκασμούς κοντά στο Δίκτυο Διανομής
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε την ύπαρξη επικίνδυνης κατάστασης, σχετιζόμενης με τα ανωτέρω, ειδοποιήστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) με δελτίο Τύπου, εφιστά την προσοχή των καλλιεργητών κατά τη χρήση συστημάτων άρδευσης υψηλής πίεσης (καταιονισμός, τεχνητή βροχή) και τη διενέργεια ψεκασμών σε δέντρα και καλλιέργειες που βρίσκονται πλησίον ηλεκτροφόρων αγωγών, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για τους ίδιους και διακοπής της παροχής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή.

Σε περιπτώσεις συστημάτων άρδευσης υψηλής πίεσης σε καλλιέργειες που γειτνιάζουν με το Δίκτυο Διανομής, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα ώστε:

1. Τα εξαρτήματα και οι σωληνώσεις, κατά τη μεταφορά τους, να μην πλησιάζουν τις ηλεκτρικές γραμμές
2. Το εκτοξευόμενο νερό να μην πλησιάζει τις ηλεκτρικές γραμμές, ακόμη και σε συνθήκες ισχυρών ανέμων, μέσω της κατάλληλης ρύθμισης των στομίων εκτόξευσης νερού.

Το δελτίο του ΔΕΔΔΗΕ καταλήγει πως, σε περίπτωση που αντιληφθείτε την ύπαρξη επικίνδυνης κατάστασης, σχετιζόμενης με τα ανωτέρω, ειδοποιήστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider