Amazon: Κοντά στην εξαγορά του κινηματογραφικού στούντιο των «James Bond» και «Rocky»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Κοντά στην εξαγορά του κινηματογραφικού στούντιο των «James Bond» και «Rocky»
Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά του κινηματογραφικού στούντιο MGM Holdings αντί σχεδόν 9 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου χρέους, βρίσκεται η Amazon.com, μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά του κινηματογραφικού στούντιο MGM Holdings αντί σχεδόν 9 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου χρέους, βρίσκεται η Amazon.com, μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

H συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, ανέφεραν πηγές κοντά στην υπόθεση.

Το deal θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Amazon, πίσω από την απόκτηση της Whole Foods, αντί 13,7 δισ. δολαρίων, το 2017 και θα αναδείξει την ανάγκη για premium περιεχόμενο την ώρα που ο πόλεμος του streaming υποχρεώνει σε συγχωνεύσεις και οδηγεί τους μεγάλους παίκτες να συγκεντρώσουν assets που θα τους βοηθήσουν να είναι ανταγωνιστικοί.

Η MGM αποτιμήθηκε στα περίπου 5,5 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου χρέους, τον περασμένο Δεκέμβριο. Η εταιρεία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών είναι γνωστή για κλασικές ταινίες όπως το «Singin' in the Rain» και το «Rocky» αλλά και για τον «Ροζ Πάνθηρα». Είχε χρέη μακράς ωρίμανσης περίπου 2 δισ. στα τέλη Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider