Lamborghini: Θα φτιάξει ηλεκτρικό αυτοκίνητο εντός της 10ετίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamborghini: Θα φτιάξει ηλεκτρικό αυτοκίνητο εντός της 10ετίας
Η ιταλική κατασκευάστρια των Lamborghini ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει ένας πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Η ιταλική κατασκευάστρια supercars Lamborghini ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει ένας πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Κατά την παρουσίαση ενός σχεδίου μετασχηματισμού την Τρίτη, η Lamborghini περιέγραψε τον οδικό χάρτη για το απαλλαγμένο από εκπομπές μέλλον των μοντέλων της αλλά και της μονάδας Sant’Agata Bolognese (τα κεντρικά της στην Ιταλία).

Η Lamdorghini είπε συγκεκριμένα ότι την επόμενη 10ετία θα συντελεστεί η μετάβαση της εταιρείας στην παραγωγή υβριδικών μοντέλων προτού λανσάρει ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020.

«Το σχέδιο εξηλεκτρισμού της Lamborghini είναι μια νέα πορεία, που κρίνεται απαραίτητη στο πλαίσιο ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου κόσμου, στον οποίο θέλουμε να συμβάλλουμε, συνεχίζοντας τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος μέσω συγκεκριμένων κινήσεων», ανέφερε ο Πρόεδρος και CEΟ της Automobili Lamborghini Stephan Winkelmann. «Η αντίδρασή μας είναι ένα σχέδιο με μια προσέγγιση 360 μοιρών, που περιλαμβάνει τα προϊόντα μας και την τοποθεσία μας Sant’Agata Bolognese, και μας οδηγεί σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, παραμένοντας ωστόσο πάντοτε πιστοί στο DNA μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider