Σταύρος Ιωάννου: Η τράπεζα του μέλλοντος θα είναι ψηφιακή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταύρος Ιωάννου: Η τράπεζα του μέλλοντος θα είναι ψηφιακή
Η τράπεζα του μέλλοντος θα είναι ψηφιακή, εκτίμησε ο κ. Σταύρος Ιωάννου, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η τράπεζα του μέλλοντος θα είναι ψηφιακή, εκτίμησε ο κ. Σταύρος Ιωάννου, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Κάποτε αγόραζαν υποκαταστήματα, τώρα πρέπει να συρρικνωθούν και να προσφέρουν ταχύτητα και αυτοματοποίηση», δήλωσε στο πλαίσιο συζήτησης που συντόνιζε η δημοσιογράφος του Insider Νένα Μαλλιάρα. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο κ. Νίκος Ντινενής, Μεταπτυχιακός Φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, η κάθε τράπεζα πρέπει να φροντίζει το «ταξίδι» του πελάτη να γίνει όσο πιο απλό γίνεται, όμορφο και ήρεμο.

Κάνοντας μια αναδρομή στην τελευταία 10ετία της κρίσης, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως τράπεζες και κοινωνία, αναλώθηκαν σε ένα κυνήγι μαγισσών που θυμίζει πολύ τον πίθο των Δαναΐδων. Οι τράπεζες ακροβατούσαν ανάμεσα στον πραγματικό τους ρόλο –να χρηματοδοτήσουν την οικονομία και να στηρίξουν την ανάπτυξη, να προστατεύσουν τους καταθέτες και τους μετόχους τους- και συνάμα, να περιορίσουν τη λαίλαπα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, να σταματήσουν αυτή την αφαίμαξη της οικονομίας και να ανταποκριθούν παράλληλα στους πολύ αυστηρούς έως ασφυκτικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

«Υπό την έννοια της εμπειρίας, η δεκαετία της οικονομικής κρίσης ήταν πολύ πλούσια. Όμως όλο αυτό το blame game πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Όλοι. Τράπεζες, κοινωνία, Πολιτεία, να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία με πολλά βήματα μπροστά. Τώρα είναι η εποχή για να βάλουμε νέες βάσεις. Να χτίσουμε ένα νέο δημιουργικό πλέγμα με όλες τις ευνοϊκές προϋποθέσεις που έχουμε: Ρευστότητα και αναπτυξιακά προγράμματα», είπε.

Ο ρόλος των τραπεζών στο επιχειρείν

Για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι τράπεζες στο επιχειρείν, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως τα θεμέλια του επιχειρείν βρίσκονται στην παιδεία. Πρότεινε να ενταχθεί η επιχειρηματικότητα στην παιδεία και οι τράπεζες να γίνουν ο συνδετικός κρίκος, δεδομένου ότι έχουν στενές επαφές τόσο με την ακαδημαϊκή, όσο και με την επιχειρηματική κοινότητα . Η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να φέρει περισσότερους επιχειρηματίες στη διδαχή, να μοιραστούν την εμπειρία τους και η επιχειρηματική κοινότητα να ανοίξει το δρόμο για λαμπρά μυαλά της ακαδημαϊκής κοινότητας ώστε ο συνδυασμός των δύο να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κ. Ιωάννου υπενθύμισε ότι η Eurobank δημιούργησε πριν από 9 χρόνια το egg που έχει φιλοξενήσει ήδη 1000 δυνάμει νέους επιχειρηματίες που δημιούργησαν 245 startups και ανέπτυξαν την κουλτούρα της ομαδικής δουλειάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider