Δυναμικό ξεκίνημα και το 2021 για το Πλαίσιο - Τα πλάνα για τη νέα χρονιά

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμικό ξεκίνημα και το 2021 για το Πλαίσιο - Τα πλάνα για τη νέα χρονιά
Για την επόμενη ημέρα του κορονοϊου ετοιμάζεται ο όμιλος του Πλαισίου μετά από μια καλή χρονιά παρά την πανδημία. Πού στρέφει την προσοχή του

Για την επόμενη ημέρα του κορονοϊου ετοιμάζεται ο όμιλος του Πλαισίου μετά από μια καλή χρονιά παρά την πανδημία, στρέφοντας την προσοχή του στην ενίσχυση των υποδομών που σχετίζονται με τα logistics, με το ηλεκτρονικό εμπόριο και με το call center του ομίλου. Άλλωστε οι επενδύσεις που είχε δρομολογήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια για τη δημιουργία ενός πολυκαναλικού μοντέλου ήταν αυτές που έδωσαν την δυνατότητα στην επιχείρηση να καταγράψει την υψηλότερη αύξηση πωλήσεων από το 2007 παρά τις ιδιαίτερες προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού όλη την προηγούμενη χρονιά.

Το παραπάνω επεσήμαναν μεταξύ άλλων, τα στελέχη της διοίκησης του ομίλου, Γιώργος και Κώστας Γεράρδος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που έκαναν χθες στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν το προηγούμενο έτος η Πλαίσιο κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 11,8%, στα 355 εκατ. ευρώ, ενώ βελτίωσε σημαντικά και το επίπεδο αξιοπιστίας της, διευρύνοντας έτσι την πελατειακή της βάση με 350.000 νέους πελάτες και αυξάνοντας τα μερίδια αγοράς της. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 20% στα 3,6 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,1 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 59,7% σε σχέση με το 2019.

Το θετικό πρόσημο συνεχίζεται μάλιστα και την τρέχουσα χρονιά, με τα στελέχη της διοίκησης να τονίζουν ότι και το πρώτο τρίμηνο του 2021 δείχνει να έχει ξεκινήσει δυναμικά με διψήφια ποσοστά αύξησης.

Στα παραπάνω συνέβαλε το γεγονός ότι η αλυσίδα είχε επενδύσει όλο το προηγούμενο διάστημα στα Logistics, στη διανομή και στην εξυπηρέτηση πελατών. Να θυμίσουμε ότι η Πλαίσιο ολοκλήρωσε το 2ο κέντρο διανομής της το 2019 ενώ εν μέσω πανδημίας διπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων του call center και αξιοποίησε την νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, η εγκατάσταση της οποίας ολοκληρώθηκε επίσης το 2019.

«Το πλαίσιο είναι future ready για όλες τις αλλαγές που έφερε η πανδημία με τις κατάλληλες υποδομές, και τη σωστή λειτουργία», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο Γιώργος Γεράρδος. Ερωτηθείς μάλιστα ο ίδιος σημείωσε ότι «συζητάμε για νέους χώρους logistics» χωρίς ωστόσο να υπάρχει αυτή τη στιγμή συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις επενδύσεις της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Γεράρδο στόχος για το επόμενο διάστημα είναι η επέκταση στην αγορά των λευκών οικιακών συσκευών, η οποία κινείται αρκετά δυναμικά, ενώ ενδέχεται να προστεθούν κι άλλες υποκατηγορίες τεχνολογικών προϊόντων, όπως τα ηλεκτρονικά πατίνια που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στα «ράφια» του Πλαισίου. Το πλάνο περιλαμβάνει επίσης κινήσεις βελτίωσης των καταστημάτων, ο ρόλος των οποίων ενδέχεται να αλλάξει στο προσεχές μέλλον, δεδομένης και της ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και επέκταση σε προϊοντικές κατηγορίες, με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, δεδομένου ότι η αγορά των προϊόντων τεχνολογίας και των ειδών γραφείου είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική με χαμηλά περιθώρια κέρδους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όμιλος Πλαίσιο: Αυξημένες οι πωλήσεις για το 2020 - Στα 3,6 εκατ. τα κέρδη προ φόρων

Πλαίσιο: Αύξηση κατά 59,7% στα καθαρά κέρδη - Στα 3,1 εκατ. ευρώ το 2020

gazzetta
gazzetta reader insider insider