Διεθνή
03-05-2021 | 12:18

Siemens Healthineers: Ραγδαία άνοδος σε πωλήσεις και κέρδη λόγω της ζήτησης για rapid-test

Newsroom
Μοιράσου το
Siemens Healthineers: Ραγδαία άνοδος σε πωλήσεις και κέρδη λόγω της ζήτησης για rapid-test
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Siemens Healthineers, θυγατρική της Siemens στον χώρο των τεχνολογιών υγείας, αναβάθμισε τις προβλέψεις για ετήσιες πωλήσεις και κέρδη την Δευτέρα, καθώς η εξελισσόμενη πανδημία αύξησε την ζήτηση για τα rapid-test που παράγει. 

Η εταιρεία αναμένει αύξηση ετήσιων πωλήσεων 14%-17% μέχρι το Σεπτέμβρη, από την προηγούμενη προσδοκία για αύξηση 8%-12%. Στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή προβλέπει να φτάσουν στα 1,90 με 2,05 ευρώ, αντί για την προηγούμενη πρόβλεψη της για 1,63 έως 1,82 ευρώ.
Το ενισχυμένο outlook στηρίχθηκε στην εκτίναξη της ζήτησης για rapid-test για τον κορονοϊό, τα οποία πωλούνται κατά βάση στη Γερμανία, και απέφεραν 190 εκατ. ευρώ από πωλήσεις του β’ τριμήνου μόνο.

Η εταιρεία αναμένει έσοδα από τα test περίπου στα 750 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, αντί για 300 με 350 εκατ. ευρώ που προέβλεπε μέχρι πρόσφατα.

Στην περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13% στα 3,965 δισ. ευρώ. Στα καθαρά κέρδη σημείωσε άνοδο 8%, στα 447 εκατ. ευρώ. Η μετοχή της κερδίζει περί το 1.5%.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.