ΔΕΗ: Τα σχήματα που περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Τα σχήματα που περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ
Στην επόμενη φάση περνούν τα 9 από 11 σχήματα που είχαν δώσει το «παρών» στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας. 

Τη λίστα των συμμετεχόντων στη δεύτερη φάση των δεσμευτικών προσφορών για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΗ, έπειτα από την αξιολόγηση των εταιρειών που είχαν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, στην επόμενη φάση περνούν τα 9 από 11 σχήματα που είχαν δώσει το «παρών» στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας.

Στα σχήματα αυτά περιλαμβάνονται οι επενδυτικές εταιρείες Ardian, Macquarie και First Sentier, η Blackrock, η KKR, το ιταλικό infrastructure fund F2I, το αμερικανικό Οak Hill Advisors, καθώς και η καναδική επενδυτική British Columbia Investments (ΒCI). Στη short list είναι επίσης το αμερικανικό fund CVC Capital Partners, που εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική.

Όπως είχε γράψει το insider.gr, στις εταιρείες που είχαν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον συγκαταλέγονταν και δύο κινεζικές συμμετοχές, της κοινοπραξίας China South Power Grid με την China Three Gorges, καθώς και της Guangzhou Power. Ωστόσο, τα σχήματα αυτά αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση, με δεδομένο ότι στο μετοχικό τους κεφάλαιο συμμετέχει το κινεζικό Δημόσιο, όπως συμβαίνει και με την State Grid που κατέχει το 24% του ΑΔΜΗΕ. Κάτι που προσκρούει στους όρους του διαγωνισμού, που αποκλείουν τους διεκδικητές οι είναι μέτοχοι ή συνδεδεμένες εταιρείες με τον ΑΔΜΗΕ.

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της, στη δεύτερη φάση οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο έλεγχο (due diligence) και θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider