Briq Properties ΑΕΕΑΠ: Στόχος το χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 150 εκατ. ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Briq Properties ΑΕΕΑΠ: Στόχος το χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 150 εκατ. ευρώ
Οι τομείς που θα συνεχίσει να επικεντρώνεται η εισηγμένη θα εξακολουθήσουν να αποτελούν τα ακίνητα logistics, τα γραφεία και τα ξενοδοχεία.

Σε χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 150 εκατ. ευρώ, σε σχέση με αυτό των 106 εκατ. ευρώ, στοχεύει η Briq Properties ΑΕΕΑΠ για τη φετινή, μία ακόμα λόγω πανδημίας, χρονιά, όπως είπε χθες μιλώντας στους αναλυτές η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Άννα Αποστολίδου.

Η κα. Αποστολίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αποθηκευτικούς χώρους, που έχουν ζήτηση μεγαλύτερη της αντίστοιχης προσφοράς. «Πιστεύουμε πολύ στα logistics και επικεντρωθήκαμε σε αυτό τον τομέα όταν ξεκίνησε η πανδημία, έχοντας επιτύχει να ολοκληρώσουμε σημαντικές επενδύσεις κατά τη διάρκεια της περυσινής, δύσκολης χρονιάς» πρόσθεσε.

Οι τομείς που θα συνεχίσει να επικεντρώνεται η εισηγμένη θα εξακολουθήσουν να αποτελούν τα ακίνητα logistics, τα γραφεία και τα ξενοδοχεία, όπου εκτιμάται ότι είναι πιθανό να προκύψουν νέες ευκαιρίες.

Από το σύνολο των 106 εκατ. ευρώ που ήταν το χαρτοφυλάκιο των 28 ακινήτων της εταιρείας στο τέλος του 2020 ποσοστό πάνω από 46% αφορά τα logistics, σχεδόν 30% αφορά τα γραφεία και τα μικτής χρήσης ακίνητα, περίπου 18% σε ξενοδοχεία κ.α., νούμερα ενδεικτικά των προθέσεων της εισηγμένης.

Στη διάρκεια του 2020 η ΑΕΕΑΠ υλοποίησε επενδύσεις άνω των 41 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, απέκτησε 4 νέα ακίνητα έναντι 10 εκατ. ευρώ και άλλα δύο ακίνητα μέσω εξαγοράς θυγατρικών εταιρειών έναντι 27,4 εκατ. ενώ υλοποίησε κεφαλαιουχικές δαπάνες 3,8 εκατ. που κυρίως αφορούν υπό-ανέγερση κτίριο αποθηκών και διανομής επιφάνειας 20.764 τ.μ. στον Ασπρόπυργο.

Ειδικά όσον αφορά το νέο κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο έχουν επενδυθεί 9 εκατ. ευρώ και αναμένεται να διατεθούν επιπλέον 6,1 εκατ. ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης στο τέλος του 2021.

Τα ετησιοποιημένα έσοδα από ενοίκια της εταιρείας διαμορφώνοντα σε 6,6 εκατ. ευρώ, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται έσοδα 1 εκατ. ευρώ που αφορούν τη νέα επένδυση στον Ασπρόπυργο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider