Επιχειρήσεις
29-03-2021 | 14:38

Στη λίστα με τις πιο ηθικές εταιρείες του κόσμου ο ΟΤΕ

Newsroom
Μοιράσου το
Στη λίστα με τις πιο ηθικές εταιρείες του κόσμου ο ΟΤΕ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στη διεθνή λίστα World's Most Ethical Companies® συμπεριλαμβάνεται ο ΟΤΕ, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Ινστιτούτο Ethisphere, τον διεθνή φορέα που ειδικεύεται στην καθιέρωση και εξέλιξη προτύπων επιχειρηματικής ηθικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ, στη λίστα 2021 World's Most Ethical Companies® συμμετέχουν 135 εταιρείες από 22 χώρες στον κόσμο και 47 κλάδους της οικονομίας, με τον ΟΤΕ να είναι η μοναδική εταιρεία από την Ελλάδα και μία από τις 3 εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, που συμμετέχουν στη φετινή λίστα.

Η διαδικασία αξιολόγησης για την ένταξη στη λίστα World's Most Ethical Companies®, που βασίζεται στο σύστημα Ethics Quotient®, περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ερωτήσεις σχετικές με την κουλτούρα, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρακτικές, την εταιρική διακυβέρνηση, τις διαδικασίες συμμόρφωσης, την ενίσχυση της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης αλλά και πρωτοβουλίες  για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας.

«Είμαστε περήφανοι για αυτήν την αναγνώριση των προσπαθειών μας από έναν πρωτοπόρο φορέα επιχειρηματικής ηθικής. Ταυτόχρονα, αυτή η αναγνώριση ενδυναμώνει την προσπάθειά μας για συνεχή βελτίωση και έγκαιρη υιοθέτηση βέλτιστων διεθνών πρακτικών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο 'Αρης Δημητριάδης, executive director Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Διαχείρισης Εταιρικών Κινδύνων & Ασφάλισης Ομίλου ΟΤΕ.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των αρχών του, ο OTE είναι μέλος στο Business Integrity Forum της Διεθνούς Διαφάνειας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στο Corporate Alliance Program του Διεθνούς Ινστιτούτου Καταπολέμησης της Απάτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.