Tesla: Σε συζητήσεις με την Tata Power για σταθμούς φόρτισης στην Ινδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Σε συζητήσεις με την Tata Power για σταθμούς φόρτισης στην Ινδία
Η Tesla εξερευνά το ενδεχόμενο να συνάψει συμφωνία με την Tata Power, τη μονάδα παραγωγής ενέργειας του ινδικού ομίλου Tata Sons, για τη δημιουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη χώρα.

Η Tesla εξερευνά το ενδεχόμενο να συνάψει συμφωνία με την Tata Power, τη μονάδα παραγωγής ενέργειας του ινδικού ομίλου Tata Sons, για τη δημιουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη χώρα, μετέδωσε το CNBC-TV18, επικαλούμενο πηγές.

Η μετοχή της Tata Power αντέδρασε με άνοδο 5,5%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιουνίου, μετά το δημοσίευμα, το οποίο ήρθε καθώς η Tesla ετοιμάζεται για ένα ντεμπούτο στην Ινδία αργότερα το τρέχον με σχέδια να εισάγει και να πουλά το sedan Model 3 στην Ινδία.

Η Tesla θα κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην ινδική πολιτεία Καρνατάκα, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

Οι συνομιλίες μεταξύ Tata Power και Tesla είναι σε αρχικό στάδιο και δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια συμφωνία, σημειώνει το δημοσίευμα.

Τον Ιανουάριο, η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων ενσωμάτωσε τις Tesla Motors India και Energy Private στο γραφείο της στην νότια πόλη Μπενγκαλούρου, έναν κόβμο για παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider