doValue: Ξεκινά την αποκλειστική διαχείριση του χαρτοφυλακίου Icon της ΕΤΕ που αγόρασε η Bain Capital

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
doValue: Ξεκινά την αποκλειστική διαχείριση του χαρτοφυλακίου Icon της ΕΤΕ που αγόρασε η Bain Capital

Tην επιτυχή ολοκλήρωση της μετάπτωσης του χαρτοφυλακίου γνωστού ως Project Icon, μη εξυπηρετούμενων δανείων με συνολικές απαιτήσεις ύψους σχεδόν 2,6 δισ. ευρώ, στα συστήματά της και την έναρξη της αποκλειστικής διαχείρισής του, ανακοίνωση η doValue, μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων για τράπεζες και επενδυτές στην Ελλάδα.

Το χαρτοφυλάκιο προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα και αποτελείται κυρίως από εξασφαλισμένα δάνεια μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, από περισσότερους από 1.500 οφειλέτες ανά την Ελλάδα.

Η doValue υπέγραψε συμφωνία διαχείρισης με την Bain Capital Credit, ενός κορυφαίου, διεθνώς, credit specialist, ο οποίος απέκτησε το χαρτοφυλάκιο ICON. Σήμερα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το σύνολο των συστημικών διαδικασιών, η doValue Greece αναλαμβάνει πλέον ενεργά την διαχείριση του εν λόγω χαρτοφυλακίου, εφαρμόζοντας ένα ευρύ φάσμα δράσεων και πρωτοβουλιών.

Η doValue είναι η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης (servicer) στη Νότια Ευρώπη, με δραστηριότητα στους τομείς της διαχείρισης δανείων και ακίνητης περιουσίας, που προέρχονται κυρίως από μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, για λογαριασμό τραπεζών και επενδυτών. Με την ένταξη της doValue Greece στον όμιλο, σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 162 δισ. ευρώ σε δάνεια και ακίνητα, με βαθιά γνώση κάθε είδους πιστωτικών ανοιγμάτων σε όλες τις φάσεις του κύκλου τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider